Παγωτό χωρίς ζάχαρη εύκολο: Συνταγή για το αγαπημένο μας επιδόρπιο.. χωρίς ενοχές!

PLUS

Παγωτό χωρίς ζάχαρη εύκολο: Συνταγή για το αγαπημένο μας επιδόρπιο.. χωρίς ενοχές!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ξεκινάμε να μετράμε (σπιτικά) παγωτά, τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας στο σπίτι, με πιο αγνά υλικά και χωρίς πολύπλοκές διαδικασίες και παγωτομηχανές.

11.06.2024 | 09:45

Το παγωτό είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Οι επιλογές είναι πολλές εκεί έξω, από τυποποιημένα συσκευασμένα παγωτά, μέχρι φρέσκα παγωτά με φρέσκα υλικά σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία. Το φορτίο τους σε λιπαρά, ωστόσο, είναι τις περισσότερες φορές υψηλό, ενώ τα σορμπέ που φτιάχνονται με φρούτα και δεν έχουν λιπαρά, είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη. Οι θερμίδες μιας μπάλας παγωτό ξεκινούν από 120-130 θερμίδες και ανεβαίνουν, ενώ υπάρχουν επιλογές και με στέβια.

Τα περισσότερα παγωτά, όμως, περιέχουν πρόσθετα, τεχνητές χρωστικές, συντηρητικά, ζάχαρη, λιπαρά, που τα μετατρέπουν σε ένα επιδόρπιο πλούσιο σε θερμίδες και επιβαρυντικό για την υγεία. Αν θέλετε να απολαύσετε το παγωτό σας γνωρίζοντας τα υλικά με τα οποία έχει φτιαχτεί και χωρίς τύψεις, δοκιμάστε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, με λίγα και απλά υλικά, χωρίς παγωτομηχανή.

Το παρακάτω παγωτό φτιάχνεται με κρέμα καρύδας, η οποία έχει μεν περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φυτικό γάλα καρύδας ή άλλο της αρεσκείας σας, αλλά χωρίς ζάχαρη, με εκχύλισμα βανίλιας και σιρόπι σφενδάμου. Αυτή είναι ωστόσο η βάση, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε κακάο για σοκολατένια γεύση, φράουλες, μπανάνα.

Υλικά

3 1/3 φλιτζάνια κρέμα καρύδας (κονσέρβα)
½ φλιτζάνι φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη, καρύδας ή άλλο
1/3 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1 γεμάτη κ.σ. κακάο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν έχετε σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τες στο τέλος και ανακατέψτε με το χέρι για να μείνουν ανέπαφες.

Βάλτε το μείγμα σας σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ, καλύψτε το με μια μεμβράνη που θα ακουμπά στο παγωτό και στο πάνω μέρος βάλτε αλουμινόχαρτο.

Τοποθετήστε την κατάψυξη για όλη τη νύχτα. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα φρούτα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Ετικέτες
Exit mobile version