Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαλάτω Αλεξανδράκη Ελληνική Λύση: Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής του Βελόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάτω Αλεξανδράκη Ελληνική Λύση: Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής του Βελόπουλου

«Μπήκα για να βοηθήσω και πώς έγινε αυτό;», είπε η 76χρονη που εξελέγη στις Ευρωεκλογές 2024

Εμφανίστηκε η Γαλάτω Αλεξανδράκη, η μία από τους δύο ευρωβουλευτές που εξέλεξε η Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές 2024. Η 76χρονη, συνταξιούχος κτηνοτρόφος με καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου διατηρεί κρεοπωλείο με τον γιο της, Αλέξανδρο Αλεξανδράκη. Για την Γαλάτω Αλεξανδράκη, μάλιστα, δεν υπήρχε καμία φωτογραφία και γι’ αυτόν τον λόγο ήταν η μόνη που από στα ΜΜΕ εμφανιζόταν με… άβαταρ. Προεκλογικά, επίσης, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη, παρόλα αυτά κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

«Μπήκα για να βοηθήσω και πώς έγινε αυτό;», είπε η 76χρονη που εξελέγη στις Ευρωεκλογές 2024

Τελικά, η 76χρονη επιχειρηματίας -κρεοπώλισσα αποφάσισε να δώσει τέλος στο μυστήριο, μετά τις θεωρίες γύρω από το όνομα της, παραχωρώντας δηλώσεις στην τηλεόραση του Δέλτα. «Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πως έγινε αυτό;», είπε και απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους είπε: «Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά. Αυτά. Να είστε καλά». Όπως προκύπτει από την συνέντευξη πάντως, η Γαλάτω Αλεξανδράκη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο. «Προς το παρόν δεν θέλει να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος. Στην ερώτηση ωστόσο αν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, η κ. Αλεξανδράκη απάντησε με ένα λακωνικό «όχι».

Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ευχαριστώ, πώς έγινε αυτό;

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ερωτηθείς σχετικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι η κυρία Αλεξανδράκη μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο μετά από πρόταση ομοσπονδίας κτηνοτρόφων. Ο βουλευτής του κόμματός του στον Εβρο, Πάρης Παπαδάκης, πάντως, δήλωσε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν την γνωρίζει. Η 21η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η κυρία Γαλατώ Αλεξανδράκη που εξελέγη πίσω από τον Μανώλη Φράγκο με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, παρέμενε απολύτως άγνωστη έως πριν από λίγες ώρες. Κι όμως, η υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή που στέφθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία δεν ήταν η πρώτη της. Στις εθνικές εκλογές του 2023, η 76χρονη κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, ήταν υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, όπως λέγεται, χωρίς καν να μετακινηθεί προς την εκλογική της περιφέρεια, στην κάλπη του Μαϊου κατάφερε να πλασαριστεί τρίτη, λαμβάνοντας 2.251 σταυρούς. Ένα μήνα αργότερα, οι ψηφοφόροι της Ανατολικής Αττικής είχαν μάλλον… απογοητευτεί, αφού την κατέταξαν στη 13η θέση της λίστας των υποψηφίων του κόμματος Βελόπουλου.

Από τους πρώτους που ερωτήθηκαν σχετικά με την κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη ήταν ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, ο κ.Πάρης Παπαδάκης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν κατηγορηματικός. Ούτε είδε, ούτε ξέρει την κυρία Γαλατώ και εκείνος, αν και συνόδευσε σε προεκλογικές «βόλτες» έξι υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης, η κυρία Γαλατώ, με το προνόμιο το επώνυμό της να αρχίζει από «Α» και να είναι πρώτη στην ευρωλίστα, δεν ζήτησε τη βοήθειά του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις