Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Κάτω Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Παλαμήδης ΑΕ, εστάλη μήνυμα από το 112
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Κάτω Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Παλαμήδης ΑΕ, εστάλη μήνυμα από το 112

Έκρηξη Κάτω Κηφισιά: Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε, στις 15:30, σε εργοστάσιο με τηγάνια στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL, της Παλαμήδης ΑΕ με μαγειρικά σκεύη που κατασκευάζει και διαθέτει στη λιανική. Πάντως, ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα.

 

Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα.  Σε βίντεο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης, με το γεγονός ότι καίγονται ανοξείδωτα υλικά να προκαλεί αγωνία για τοξικό νέφος. Σύμφωνα και με την πυροσβεστικής, ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη. Την ίδια στιγμή έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή, με την Τροχαία να επισημαίνει ότι έχει κλείσει ο παράδρομος της Εθνικής στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Καλυφτάκη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις