Πώς να καθαρίσω το μπάρμπεκιου: Βήμα – βήμα όσα πρέπει να κάνετε

PLUS

Πώς να καθαρίσω το μπάρμπεκιου: Βήμα – βήμα όσα πρέπει να κάνετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Πώς να καθαρίσω το μπάρμπεκιου: Τι θα χρειαστείτε

12.06.2024 | 15:48

Το καλοκαίρι έφτασε και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να διοργανώνετε μπάρμπεκιου στον υπέροχο κήπο σας ή και στην μικροσκοπική αλλά όμορφη βεράντα σας. Για να το κάνετε, όμως, αυτό θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε καλά το μπάρμπεκιου. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι θα χρειαστείτε αλλά και πώς θα καταφέρετε να το καθαρίσετε αποτελεσματικά. Πώς θα καθαρίσετε το μπάρμπεκιου, λοιπόν,  βήμα – βήμα.

Βγάλτε το «δίσκο»

στον δίσκο συσσωρεύεται το λίπος, οπότε πρέπει να τον καθαρίζετε άμεσα. Τρίψτε τον καλά για να φύγει οποιοδήποτε ίχνος λίπους και σκουπίστε τα υπολείμματα που κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ακόμα και αλουμινόχαρτο για να τρίψετε καλά όλη την επιφάνεια και να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα.

Τip: Αν το μπάρμπεκιου είναι πολύ βρώμικο από την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε, τότε ανάψτε το για 15 λεπτά ώστε να καούν όλα τα υπολείμματα των τροφών και να γίνουν στάχτη. Έτσι θα καθαριστούν πιο εύκολα.

Καθαρίστε το εσωτερικό του μπάρμπεκιου

Για να το πετύχετε βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και προσθέστε σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων. Φορώντας γάντια, αφαιρέστε την «πιατέλα» ψησίματος, βυθίστε την μέσα στη λεκάνη και τρίψτε καλά με τη βούρτσα. Σκουπίστε την με μια πετσέτα και απλώστε λίγο λάδι για να προστατέψετε τη σχάρα από τη σκουριά.

Tip: Όταν δεν χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου φροντίστε να είναι σκεπασμένο και κλειστό ώστε να μην λερώνεται.

Καθαρίστε εξωτερικά

Στη συνέχεια πρέπει να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του μπάρμπεκιου. Καθαρίστε το καντράν, την «κουκούλα» και το εξωτερικό του με ένα συμπυκνωμένο υγρό πιάτων που θα αναμείξετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι κουζίνας για καλύτερο αποτέλεσμα. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Η «κουκούλα» του μπάρμπεκιου μπορεί να καθαριστεί και με ένα μείγμα νερού – ξιδιού. Βάλτε σε ένα σπρέι ίση ποσότητα νερού και ξιδιού και ψεκάστε την «κουκούλα». Αμέσως θα λάμψει σαν καινούργια.

Tip: Να θυμάστε πως τα μπάρμπεκιου καλό είναι να καθαρίζονται κάθε φορά μετά τη χρήση τους για να μην σταθεροποιείται το λίπος και να μην συσσωρεύεται πάνω τους.

Πηγή: spirossoulis.com

Exit mobile version