Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις των προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (12/6) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στον 4ο γύρο του πρωταθλήματος Basket League στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Αταμάν κέρδισε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι με σκορ 85-88 κάνοντας το 2-2, με το τελευταίο αγώνα να κρίνεται στο ΟΑΚΑ στις 14/6, 21:15.

Ο αγώνας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, άνοιξε το παιχνίδι με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοβ. Από την άλλη ο Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ. Οι Πειραιώτες μπήκαν με το πόδι στο γκάζι σε άμυνα κι επίθεση, ο Αταμάν κάλεσε timeout μετά από 1:24, ο Γουόκαπ ήταν αποτελεσματικός για το 15-12 στο 6′ και η πρώτη περίοδος βγήκε με τον Γουίλιαμς-Γκος να δίνει σημαντική ώθηση σε δημιουργία και σκοράρισμα για το 22-17.

Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε στον ηγέτη του, τον Σλούκα, για να περάσει μπροστά στις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-24 στο 12′), πριν ο Ολυμπιακός απαντήσει με σερί 7-0 για το 30-24 από γκολ-φάουλ του ΜακΚίσικ και πάρει ο Πετρούσεβ φωτιά για το 39-29 στο 16′. Ο Αταμάν είδε τον Ναν να έχει ξανά πρόβλημα με τα φάουλ, είδε όμως την ομάδα του να βάζει τα περιφερειακά σουτ (6/9) για να μείνει σε μια λογική απόσταση μέχρι ο Γκραντ να σκοράρει σχεδόν από το κέντρο για το 51-44 του ημιχρόνου.

2ο μέρος

Με το ξεκίνημα του 2ου μέρος, ο Κάναν με τρίποντο απέναντι στον Σλούκα (54-46) κράτησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση, την ώρα που ο Αταμάν περίμενε ένα ξέσπασμα από τον Ναν αλλά δεν το έβλεπε. Μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου όταν ο Αμερικανός έβαλε τέσσερις σερί για το 54-56, με τους πράσινους να πιστεύουν περισσότερο από ποτέ στην νίκη, αλλά τον Κάναν να τους βάζει μεγάλο τρίποντο για το 64-64 στο 30′.

Τεχνικές και αντιαθλητικά χαρακτήρισαν το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει για το 70-66 και τον Ναν να ηγείται της ομάδας του. Έβαλε και τρίποντο για το 71-75 στο 34′, πήγε μέχρι μέσα για το 71-77 αμέσως μετά και έγινε ο εφιάλτης του Ολυμπιακού που δεν είχε απάντηση. Ο Λεσόρ σκόραρε για το 76-83, οι Πειραιώτες απάντησαν με ένα 4-0, ο Λεσόρ κέρδισε φάουλ στα 39.8″ με τη διαφορά στους δύο, είχε 1/2, ο Ναν είχε αμέσως μετά 0/2 και ο Γουίλιαμς-Γκος 1/2 για το 84-86 στα 9.8″. Ο Γκραντ έβαλε δύο για το +4 και καθάρισε το ματς.

MVP

Ο Κέντρικ Ναν, ο καλύτερος παίκτης των ευρωπαϊκών γηπέδων! Αυτός ο παικταράς που έβαλε 25 πόντους από 7/10 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 2/4 βολές σε 31:43. Στο πρώτο μέρος δεν μπούκαρε στη ρακέτα, στο δεύτερο μέρος διέλυσε με ορμή κάθε άμυνα του Ολυμπιακού, σε μία μαγική βραδιά που θα μνημονεύεται για χρόνια. Ειδικά αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα πολλά σουτ και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας”.

Για το διπλό στη Βαρκελώνη και τις ομοιότητες με το ματς του ΟΑΚΑ:

“Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση. Γιατί σήμερα ήμασταν διστακτικοί σε αρκετά πράγματα. Ήταν πολλές φορές οι συγκυρίες κόντρα, αλλά συνήθως πάνε με την ομάδα που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Εμείς πρέπει νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι”.

Για το αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και ο Γουόκαπ δεν χρησιμοποιήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο:

“Όχι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν το σημείο του παιχνιδιού που εμπιστευτήκαμε τον Κάναν στο ‘2’ και τον Γκος στο ‘1’. Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν ήταν το μαρκάρισμα του Ναν αυτό καθ’ αυτό, αλλά τι γινόταν όταν έμπαινε στη ρακέτα”.

Για το αν επηρεάζει ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων εκτατέρωθεν και τα social media:

“Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα”.

Για το ότι οι παίκτες απασχολούνται με πράγματα εκτός γηπέδου:

“Αν υπάρχουν αντεγκλίσεις μέσα στο παιχνίδι, αν υπάρχει ένταση, είναι μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού και από τους δύο.

Έτσι είναι, παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες”.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτή την ατμόσφαιρα. Στην Αθήνα είχε 40 βαθμούς, δεν υπήρχε aircondition και με 15.000 κόσμο στο γήπεδο, η θερμοκρασία ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό είναι εκτός από τους κανόνες του μπάσκετ. Οι κανόνες του μπάσκετ λένε πως πρέπει να παίζει σε θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς. Οπότε συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων.

Εμείς παίξαμε έξυπνα, ιδίως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Χρησιμοποιήσαμε εξαιρετικά τον Ναν που σκόραρε αρκετά και στην άμυνα ο Χουάντσο έκανε εξαιρετική δουλειά. Πήραμε τη νίκη και κάναμε το 2-2. Τώρα πρέπει να παίξουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ”.

Για το τι περιμένει στο πέμπτο παιχνίδι;

“Είναι το πέμπτο παιχνίδι, πήραμε πίσω το αβαντάζ της έδρας. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε 51 πόντους. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια για αυτό. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα, ελέγχαμε τον ρυθμό. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα μας”.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

1ος γύρος: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89

2ος γύρος: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 92-86

3ος γύρος: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76

4ος γύρος: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 85-88

5ος γύρος: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 14/6 στις 21:15

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις