Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Ληστές τα ξημερώματα» 16χρονος και 17χρονος, στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΕΛΛΑΔΑ

«Ληστές τα ξημερώματα» 16χρονος και 17χρονος, στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το δίδυμο των ανήλικων ληστών αναγνωρίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής

Δοκίμαζαν την τύχη τους στα τυχερά παιγνίδια, ήθελαν να πάνε και διακοπές και αποφάσισαν να ληστεύουν συγκεκριμένο περίπτερο μέσα στα άγρια χαράματα! Πρόκειται για δύο ανήλικους, 17 και 16 ετών, παιδιά ευκατάστατων οικογενειών, τα οποία εξασφάλισαν δύο αεροβόλα πιστόλια τύπου replica (απομίμηση) και από τον περασμένο Μάϊο πραγματοποίησαν πέντε «επισκέψεις» τρόμου σε συγκεκριμένο περίπτερο, τους χώρους αλλά και τις οδούς διαφυγής του οποίου γνώριζαν καλά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και δεν διέθεταν μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί στην έρευνα που πραγματοποίησαν στις οικίες τους κατάσχεσαν ακόμη ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδα κι έναν αναδιπλούμενο σουγιά.  Εκείνο, που, επίσης, επισημαίνει η Αστυνομία στην ενημέρωσή της, είναι το γεγονός ότι ο ένας εκ των δύο, ο 16χρονος, όταν είδε ότι ο κλοιός έσφυγγε και τον πλησίαζαν οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν, επιτέθηκε εναντίον ενός αστυνομικού της Ασφάλειας και τον χτύπησε με κλωτσιά στο πόδι! Το δίδυμο των ανήλικων ληστών αναγνωρίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Εντοπίστηκαν και βρέθηκαν με χειροπέδες λίγο μετά την τελευταία ληστεία, που διέπραξαν στο περίπτερο, πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο 16χρονος και 17χρονος, κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας, –κατά περίπτωση- για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», επισημαίνει η Αστυνομία «ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγιζαν πεζή περίπτερο στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους. Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων ταυτοποιήθηκαν οι ανήλικοι ως δράστες των ανωτέρω ληστειών και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας».

Για την επίθεση του 16χρονου κατά αστυνομικού της Ασφάλειας, αναφέρει η Αστυνομία:

«Ειδικότερα, ο 16χρονος στη θέα τον αστυνομικών απέρριψε χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση επιτιθέμενος στον αστυνομικό».

Ακολούθησε έρευνα και στην κατοχή των ανηλίκων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δύο αεροβόλα πιστόλια, κουκούλες τύπου full face και ρουχισμός.

Σε επακόλουθη έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

· Μαχαίρι τύπου πεταλούδα, αναδιπλούμενος σουγιάς και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Εξιχνιάστηκαν, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, 5 ληστείες που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από το Μάιο του τρέχοντος έτους, σε περίπτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον λόγο έχουν οι Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις