Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η τέλεια τάρτα συνταγή: Μπελαλίδικη, αλλά ονειρεμένη
PLUS

Η τέλεια τάρτα συνταγή: Μπελαλίδικη, αλλά ονειρεμένη

Η τέλεια τάρτα συνταγή: Αξίζει να τη δοκιμάσετε

Οι συνταγές για τάρτες ποικίλουν, μοιάζουν όμως με εκείνες των cheesecake, καθώς η βάση τους αποτελείται από τραγανό μπισκότο και φυσικά η κρέμα τους είναι απολαυστική. Στην προκειμένη περίπτωση, βρήκαμε μια συνταγή την οποία δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Η τάρτα καρπούζι μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά, τόσο η εικόνα της, όσο και η γεύση της είναι ονειρεμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να την σερβίρετε σε κάποιο από τα επόμενα τραπέζια που θα κάνετε σε φίλους και συγγενείς.

Υλικά

400γρ μπισκότα της αρεσκείας σας
50γρ ζάχαρη άχνη
40γρ γάλα σε σκόνη
7γρ αλάτι
110γρ βούτυρο λιωμένο
110γρ κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα

250ml γάλα
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
60γρ ζάχαρη άχνη
40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ κρέμα γάλακτος

Για το topping

1/8 καρπούζι, περίπου 1 κιλό
1/2 κούπα φράουλες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί τάρτας. Για να φτιάξετε τη βάση, χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε με τη ζάχαρη, το γάλα σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα στο λιωμένο βούτυρο και προσθέστε στο μείγμα του μπισκότου.

Πιέζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση και στα τοιχώματα της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο και να χρυσαφίσει ελαφρά.

Για την κρέμα ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους. Χτυπήστε το μείγμα ζάχαρης στους κρόκους αυγών αργά, μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά.

Ρίξτε το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε τη βανίλια σας και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.

Μόλις ζεματιστεί το γάλα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το αργά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ενσωματωθεί όλο το γάλα, ρίξτε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς και δυνατά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει πολύ το μείγμα, περίπου για 5 λεπτά.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μόλις κρυώσει τελείως η κρέμα σας ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες. Χτυπήστε σε ένα άλλο σκεύος τη κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει αφράτη σαντιγί ενσωματώστε τα δύο μείγματα. Επειτα απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα φρούτα σας.

Κόψτε σε κύβους τα φρούτα σας και πασπαλίστε με ζάχαρη. Τοποθετήστε τα πάνω στην κρέμα της τάρτας και πασπαλίστε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Tip: Μπορείτε στην κρέμα σας, πριν την απλώσετε στην τάρτα, να προσθέσετε κομματάκια καρπούζι, για έξτρα γεύση και άρωμα.

Πηγή: Bovary

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις