Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χωρίσω: Οι 3 απαγορευτικές φράσεις
PLUS

Πώς να χωρίσω: Οι 3 απαγορευτικές φράσεις

Αυτές οι φράσεις μπορούν να κάνουν χειρότερο το τέλος μιας σχέσης

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων πάνω σε αυτόν τον πλανήτη έχει βιώσει έναν χωρισμό, είτε ήταν δική του απόφαση είτε απόφαση του συντρόφου του. Κι ενώ αυτή η ιστορία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο δράμα, αν ο ένας από τους δύο δεν επιθυμεί να ολοκληρωθεί η σχέση, υπάρχουν κάποιες φράσεις που μπορούν να χειροτερέψουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Είμαστε σίγουρες πως το μυαλό σου έχει «τρέξει» ήδη σε κάποιες κλισέ, αλλά πολύ συνηθισμένες φράσεις, που είθισται να χρησιμοποιεί ο ένας από τους δύο – και συγκεκριμένα αυτός που ζητάει τον χωρισμό – στο τέλος της σχέσης, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ένταση στο πρώην ταίρι του. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τις λες; Καλύτερα να μην πεις τίποτα.

Δεν είμαι σε φάση για σχέση αυτή την περίοδο

Όταν έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι σε μια σχέση και μετά από κάποιο διάστημα αποφασίζεις να βγεις από αυτή για τους δικούς σου λόγους, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να πεις είναι πως δεν είσαι πλέον σε φάση για σχέση. Είναι πέρα από τη λογική και είναι απλώς μια δικαιολογία χωρίς νόημα. Ωστόσο, τα αρνητικά δεν σταματούν εδώ. Λέγοντας αυτή τη φράση, αφήνεις ανοιχτό το σενάριο επανασύνδεσης στο μέλλον.

Ελπίζω να μπορούμε να μείνουμε φίλοι

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό είναι ανέφικτο. Και ο/η πρώην σύντροφός σου επίσης. Το να μένεις φίλος/η με τον πρώην σου μετά το τέλος της σχέσης μπορεί να μην είναι συνηθισμένο, ωστόσο συμβαίνει. Βέβαια, δεν συμβαίνει ποτέ αμέσως μετά τον χωρισμό. Οπότε, θα ήταν προτιμότερο να μην πεις τίποτα, παρά να διατυπώσεις αυτή τη φράση, πιστεύοντας πως δεν θα στενοχωρήσεις τον/την πρώην σου. Θα τον/τη στενοχωρήσεις.

Αξίζεις κάτι καλύτερο

Δεν ξέρω, αν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι εδώ. Μπορεί να προσπαθείς να κάνεις τον άνθρωπο απέναντί σου να νιώσει καλύτερα, όμως αυτός είναι ο πλέον λάθος τρόπος. Όσο άβολα κι αν σε κάνει να νιώθεις η στιγμή του χωρισμού, προτίμησε να είσαι ειλικρινής, ξεκαθαρίζοντας τη θέση σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις