Ταξίδι με αυτοκίνητο προορισμοί: Ποιο νησί προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό

PLUS

Ταξίδι με αυτοκίνητο προορισμοί: Ποιο νησί προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ένα νησί του Ιουνίου πελάγους συμπεριλήφθηκε στην πρώτη τριάδα της λίστας με τους 20 κορυφαίους προορισμούς για οδήγηση παγκοσμίως.

13.06.2024 | 16:59

Όσο και αν αγαπάει κανείς να πετάει πάνω από τα σύννεφα, ή να κάθεται σε ένα βαγόνι τρένου και να απολαμβάνει την εναλλαγή των τοπίων, δύσκολα θα αποκομίσει την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η οδήγηση. Αυτό διότι είναι ο οδηγός που ορίζει πότε θα ταξιδέψει, πόσο γρήγορα θα κινείται, αν θα κάνει διαλείμματα για ξεκούραση, ή κάποια στάση προκειμένου να εξερευνήσει ένα τοπίο. Ειδικά το καλοκαίρι, το ταξίδι με το αυτοκίνητο αποκτάει άλλη ομορφιά, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην Ελλάδα, αυτόν τον προικισμένο τόπο που τον αγκαλιάζει το μπλε της θάλασσας. Ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας έδωσε και το DiscoverCars.com, ο ιστότοπος παροχής υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλο τον κοσμο, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε για τους 20 κορυφαίους προορισμούς για οδήγηση στην Ευρώπη. Αφού βασίστηκε σε περισσότερες από 250.000 κριτικές από πελάτες της, το DiscoverCars.com φέτος έδωσε στην Κεφαλονιά την τρίτη θέση, με το νησί των Επτανήσων να «κερδίζει» 5 θέσεις συγκριτικά με το 2023, όταν και είχε καταλάβει την όγδοη.

«Η Κεφαλονιά είναι ένα πανέμορφο νησί που έχει τόσα πολλά να προσφέρει! Ένας Μεσογειακός παράδεισος, που συνδυάζει τον υπέροχο καιρό και την υπέροχη θέα. Από τις φημισμένες παραλίες έως τις γραφικές ακτές, η εξερεύνηση του νησιού με το αυτοκίνητο είναι κάτι που πρέπει να κάνετε όταν μπορέσετε να ταξιδέψετε με τον δικό σας ρυθμό, με την άνεση του δικού σας οχήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com. Το DiscoverCars.com συστήνει στους ταξιδιώτες τις πρωινές ώρες να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους στο λιμάνι Αργοστολίου. «Ίσως έχετε την τύχη να δείτε τις άγριες θαλάσσιες χελώνες. Όταν οι ψαράδες επιστρέφουν με τις τις βάρκες τους στο λιμάνι και ετοιμάζονται να πουλήσουν τα φρέσκα ψάρια του πρωινού, οι χελώνες κολυμπούν δίπλα τους». Οι μοναδικοί προορισμοί που κατάφεραν να κερδίσουν την Κεφαλονιά είναι η Φουνσάλ (2η θέση), η πρωτεύουσα της ομάδας νήσων Μαδέρα (Πορτογαλία) στον Ατλαντικό ωκεανό και το Χόμπαρτ (1η θέση) στην Τασμανία η οποία αποτελεί ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια που συναποτελούν το κράτος της Αυστραλίας.

Πηγή: Discovercars.com

Exit mobile version