Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυαγοσώστης Χανιά εξελίξεις: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δολοφόνοι του 20χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυαγοσώστης Χανιά εξελίξεις: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δολοφόνοι του 20χρονου

Ναυαγοσώστης Χανιά εξελίξεις: Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς - Ισχυρίστηκαν ότι δεν ευθύνονται για τον θάνατο του άτυχου νέου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους- με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- οι δύο 24χρονοι Έλληνες που είχαν συλληφθεί για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στις Καλυβές Αποκόρωνα. Πρόκειται για τον 24χρονο από το Αγρίνιο και τον 24χρονο από το Μεσολόγγι που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο του νεαρού ναυαγοσώστη στις Καλύβες το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (11/06) και κατηγορήθηκαν για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών.

Λίγο μετά τις εννέα το πρωί πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή. Απολογούμενοι, σύμφωνα με το neakriti.gr, ισχυρίστηκαν ότι δεν ευθύνονται για τον θάνατο του άτυχου νέου. Υπενθυμίζεται ότι πριν καταρρεύσει ο νεαρός ναυαγοσώστης, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με άλλα νεαρά άτομα. Να σημειωθεί ότι είχαν προσαχθεί και τρεις άνδρες από την Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή στον καβγά.

Ζητούν δικαιοσύνη οι συγγενείς του 20χρονου ναυαγοσώστη

Συγγενείς του 20χρονουσυγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του άτυχου νέου. Υποστηρίζουν ότι ήταν υγιέστατος, από μικρό παιδί έπαιζε ποδόσφαιρο και υποβαλλόταν ανά έξι μήνες σε εξετάσεις και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής. Τονίζουν ακόμα ότι το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου από πέντε άτομα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας, το θύμα αντιμετώπιζε χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε, τον οδήγησε στο θάνατο. Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή τραυματικές αλλοιώσεις που να αφορούν σε ξυλοδαρμό. Ο άτυχος νέος κηδεύτηκε στα Χανιά σε κλίμα οδύνης, με την μητέρα του να αποχαιρετά απαρηγόρητη τον μονάκριβο της.

Τι ισχυρίστηκαν στις αρχές

Και οι δύο άνδρες ανέφεραν πως ο καυγάς ξεκίνησε από την επίθεση του 20χρονου σε βάρος τους. «Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα και στους δύο με πολύ επικίνδυνα χτυπήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για την έναρξη του καυγά, απλώς είπαν πως υπήρξε μία αρχική κουβέντα μεταξύ τους η οποία και κλιμακώθηκε», ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο Ελλήνων, Γιάννης Ντερμανάκης.

Την ίδια ώρα ο κ. Ντερμανάκης επεσήμανε πως περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση τονίζοντας πως «ο θανών δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους. Μάλιστα, ο θανών έδωσε μία κουτουλιά σε έναν από τους κατηγορουμένους που πιθανότατα να ήταν και η αιτία του σοβαρού τραυματισμού αλλά και θανάτου του». Αξίζει να σημειωθεί ότι αλβανικά μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν στενά την υπόθεση έδωσαν στο φως της δημοσιότητας την φωτογραφία του 20χρονου ναυαγοσώστη.

Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν προχθές λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο χωριό Καλύβες του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά. Τότε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, ο 20χρονος ναυαγοσώστης – με καταγωγή από την Αλβανία –διαπληκτίστηκε έντονα με δύο Έλληνες 24χρονους. Σε κάποια στιγμή ο 20χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της παρέας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άτυχο νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πέντε ατόμων και τελικά συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις