Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σαλάτες για καλοκαίρι συνταγές: Τρία πιάτα μούρλια, δροσερά και γεμάτα βιταμίνες
PLUS

Σαλάτες για καλοκαίρι συνταγές: Τρία πιάτα μούρλια, δροσερά και γεμάτα βιταμίνες

Σαλάτες για καλοκαίρι συνταγές: Ένα γρήγορο και υγιεινό κυρίως πιάτο.

Το καλοκαίρι με τόση ζέστη στρεφόμαστε στις σαλάτες: δεν υπάρχει πιο εύκολο πιάτο στην προετοιμασία, ούτε πιο ευέλικτο, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με όσα υλικά έχουμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας. Και με τις παρακάτω 3 προτάσεις, που έχουν την έγκριση των διατροφολόγων, θα έχετε ένα γρήγορο και υγιεινό κυρίως πιάτο.

Σαλάτα σπανάκι με τόνο και φέτα

Σε αυτή την περίπτωση, το μισό πιάτο καταλαμβάνεται από σπανάκι, καθώς και καρότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένα καρότα) και μια χούφτα ντοματίνια. Στη συνέχεια, συμπληρώστε την κονσέρβα τόνου, λίγη φέτα και μια μικρή χούφτα κινόα. Για το ντρέσινγκ, κάτι εύκολο: χυμός λεμονιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Εικόνες από αρχείο

Σαλάτα ζυμαρικών με φρούτα εποχής

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, αυτή η υγιεινή εκδοχή είναι από τις αγαπημένες μας. Μαγειρέψτε μικρά ζυμαρικά ολικής άλεσης και προσθέστε ντοματίνια, ρόκα και νεκταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες, τελειώνοντας με μοτσαρέλα ή μπουράτα. Μια ελαφριά σάλτσα πέστο είναι υπέροχη, αλλά θα σας αρέσει επίσης με μια ή δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.

Σαλάτα με όσπρια για καλή διάθεση

Αν και μπορεί να μην σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, σε αυτή τη σαλάτα προτείνουμε να αναμείξετε μαγειρεμένες φακές με βατόμουρα. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με φυλλώδη χόρτα (μαρούλι, ρόκα) και προσθέστε ξηρούς καρπούς για μια τραγανή πινελιά. Γιατί όμως τα όσπρια μας κάνουν να έχουμε καλή διάθεση; Περιέχουν τρυπτοφάνη και βιταμίνη Β6, θρεπτικά συστατικά που προάγουν την παραγωγή σεροτονίνης (η ορμόνη της ευτυχίας).

Πηγή: Bovary

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις