Το πιο υγιεινό παγωτό χωρίς θερμίδες: Και πολλές βιταμίνες
Το παγωτό έχει αρκετές θερμίδες και σάκχαρα οπότε είναι καλό να έχουμε έναν εναλλακτικό τρόπο για να φτιάξουμε κάτι θρεπτικό και υγιεινό για όλη την οικογένεια. Αυτή η απλή συνταγή που ακολουθεί, θα κάνει το παγωτό… φίλο σου. Στο σπίτι πάντα περισσεύουν μπανάνες. Αντί να τις πετάτε δοκιμάστε τις να φτιάξετε αυτό το παγωτό. Όταν έχουν μαυρίσει, ξεφλουδίστε τις και φυλάξτε τις σε μια σακούλα στην κατάψυξη. Όταν σας έρθει η λιγούρα για κάτι γλυκό και δροσιστικό σε δυο λεπτά θα έχετε ένα παγωτό.
Συνταγή για 1 μερίδα
Στο μούλτι κόβετε μια μπανάνα σε κομμάτια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο, μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και αν θέλετε προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι ή σιρόπι σφένδαμου. Εγώ προσωπικά θεωρώ αρκετή τη γλύκα από τα φυσικά σάκχαρα της μπανάνας. Χτυπάτε τα υλικά μαζί και voila ένα νόστιμο και γρήγορο παγωτό. Εάν το θέλετε πιο ρευστό προσθέστε παραπάνω γάλα.
Τα οφέλη των συστατικών του παγωτού:
Η μπανάνα είναι ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στη “βιταμίνη της ευτυχίας”, τη Β6, ενώ είναι και καλή πηγή βιταμίνης C. Επίσης, το μαγγάνιο που υπάρχει στις μπανάνες είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα σας. Το άφθονο κάλιο που λαμβάνετε με κάθε μπανάνα συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και τη σωστή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Το κακάο είναι πλούσιο σε συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης βελτιώνει την ελαστικότητα των αγγείων και την κυκλοφορία του αίματος.
Συμβάλλει και στη βελτίωση της διάθεσης ενεργοποιώντας τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς.
Το γάλα από καρύδα είναι φυτικής προελεύσεως, πλούσιο σε μαγνήσιο και μαγγάνιο. Περιέχει αρκετή ποσότητα ασβεστίου και είναι πλούσιο σε ω-6 λιπαρά οξέα. Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε, που ενισχύει την ευεξία και τη λάμψη των μαλλιών και του δέρματος.
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Επίσης είναι χαμηλό σε θερμίδες και σάκχαρα.
Καλή απόλαυση!