Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – Αλβανία 2 – 1: Οπαδός χόρευε πάνω στους πάγκους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – Αλβανία 2 – 1: Οπαδός χόρευε πάνω στους πάγκους

Ιταλία - Αλβανία 2 - 1: Τον οπαδό απομάκρυνε η ασφάλεια του γηπέδου

Η Αλβανία μπορεί να ηττήθηκε από την Ιταλία με 2 – 1 στην δική της πρεμιέρα στο Euro 2024, ωστόσο η γειτονική χώρα έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, όσο και για την παρουσία των φίλων της στις εξέδρες του «Signal Iduna Rark». Kι αυτό γιατί περίπου 40.000 Αλβανοί κατέκλυσαν το γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ακόμα 10.000 ήταν έξω από αυτό αφού δεν μπόρεσαν να βρουν ένα εισιτήριο για το ματς με την «σκουάντρα ατζούρα». Αλβανός οπαδός έδινε το δικό του… σόου, μέχρι να τον απομακρύνει η ασφάλεια του γηπέδου. Ένας από αυτούς, ωστόσο, το έζησε… παραπάνω από όσο έπρεπε. Ο εν λόγω κύριος κατάφερε με κάποιο τρόπο να ανέβει πάνω στους πάγκους των ομάδων, περπάτησε εκεί γι’ αρκετή ώρα και κάποια στιγμή άρχισε να χορεύει για να διασκεδάσει το κοινό!

Μάλιστα, φέρεται να απείλησε πως θα βουτήξει μέσα στους παίκτες, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αν και τελικά τίποτα δεν συνέβη, αφού η ασφάλεια του γηπέδου κάποια στιγμή τον συνέλαβε. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, η Αλβανία προηγήθηκε με τον Μπαϊράμι μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η Ιταλία με δύο γρήγορα γκολ των Μπαστόνι και Μπαρέλα κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Το ματς

Μπορεί η Ιταλία να βρέθηκε να χάνει από την Αλβανία, όμως κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη της υποχρεώσεις της στο EURO 2024 (2-1). Οι παίκτες του Σιλβίνιο μπήκαν ιδανικά στο ματς, με τον Μπαϊράμι να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης (23 δευτερόλεπτα), όμως η πρωταθλήτρια Ευρώπης σταδιακά βρήκε τα πατήματά της κι έβγαλε αντίδραση. Αρχικά, ισοφάρισε στο 11′ με κεφαλιά του Μπαστόνι και στη συνέχεια γύρισε το ματς με τέρμα του Μπαρέλα στο 16ο λεπτό. Η Ιταλία συνέχισε να πιέζει, ήθελε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε στο ματς και έψαξε και ένα τρίτο γκολ. Λίγο έλειψε να το πετύχει στο 34′ όταν ο Σκαμάκα έβγαλε υπέροχα προς τον Φρατέζι, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στρακόσια, επιχείρησε να τον νικήσει αλλά ο γκολκίπερ της Αλβανίας εντυπωσιακά έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Σκαμάκα στο 40′ και Πελεγκρίνι στις καθυστερήσεις να μην καταφέρνουν να σκοράρουν.

Στην επανάληψη η Ιταλία κράτησε την κατοχή στο επίπεδο του πρώτου μέρους και αρκέστηκε σε αυτό χωρίς να έχει ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Azzurri απείλησαν μόνο στο 60’ με το αριστερό του Κιέζα που πέρασε έξω και στη συνέχεια έκανε διαχείριση. Ο Σπαλέτι πραγματοποίησε τις πρώτες αλλαγές στο 75’ και η ομάδα του – αφού γλύτωσε στο 90’ από τον Μανάι, ο οποίος κατέβασε και ‘τσίμπησε’ την μπάλα αλλά ο Ντοναρούμα τη βρήκε – κράτησε το 2-1 ξεκινώντας σαν πρωταθλήτρια τον όμιλο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις