Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ποινικολόγος πρώην σύζυγος: Νέα αποκάλυψη για τον δικηγόρο
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικολόγος πρώην σύζυγος: Νέα αποκάλυψη για τον δικηγόρο

Ο γνωστός δικηγόρος είχε μηνυθεί από την πρώην σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία το 2017

Ο γνωστος δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, φέρεται να είχε καταγγελθεί και από την πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τον Οκτώβριο του 2017 φέρεται να είχε κατηγορηθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, στις 16/10/2017 φέρεται να υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για παράβαση του νόμου 3500/06 «Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας» πράξη που έλαβε χώρα την 14/10/2017 και ώρα 16:40 στα (σ.σ αναφέρεται η οδός) βόρεια προάστια Αττικής. Η δικαστική κατάληξη αυτής της υπόθεσης είναι άγνωστη.

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κίνησε ο ΔΣΑ

Εντωμεταξύ διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά του γνωστού δικηγόρου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία ζήτησε με έγγραφό του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Το σχετικό έγγραφο απεστάλη στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου ο οποίος καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Η σύλληψη του δικηγόρου

Στον δικηγόρο ασκήθηκε σήμερα το πρωί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα) και παραμένει κρατούμενος στη διάθεση του ανακριτή. Την ΕΛΑΣ ενημέρωσε γιατρός στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τη νύχτα η σύζυγος του δικηγόρου με κατά πληροφορίες βαριά χτυπήματα. Η ίδια, όπως και ο δικηγόρος υποστήριξαν ότι έπεσε από τη σκάλα, ωστόσο δεν έγινε πιστευτή με τον γιατρό να κρίνει ότι τα χτυπήματα δεν συνάδουν με πέσιμο αλλά έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι. Ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και ο δικηγόρος συνελήφθη.

Η σύλληψή του όπως σχολιάζουν πηγές του υπ. Δικαιοσύνης έγινε σε εφαρμογή του νέου «αυστηρού» Ποινικού Κώδικα Φλωρίδη, καθώς η νεοπαγής διάταξη υποχρεώνει του ιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα, ενώ παράλληλα με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος του θωρακίζει από τυχόν εκδικητικές σε βάρος τους μηνύσεις από τους δράστες κλπ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις