Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύτρας απολογία: Η δημόσια συγγνώμη του ποινικολόγου
ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας απολογία: Η δημόσια συγγνώμη του ποινικολόγου

Η δημόσια συγγνώμη του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του: Θα προσπαθήσω να θεραπευτώ

Την μεταμέλειά του δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας ο δικηγόρος, γνωστός ποινικολόγος, που ξυλοκόπησε την σύζυγό του.

Σε δηλώσεις του μετά την απολογία του είπε:

«Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Είναι κάποιες περιπτώσεις που ακούω αλλού και είμαι αιχμηρός και το ίδιο αιχμηρός είμαι και εμενα.

Πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη θεραπεία.

Ζητώ συγγνώμη από την Σοφία και τις τρεις κόρες μου».

H σύλληψη του Απόστολου Λύτρα

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι μετέβη τα ξημερώματα της Κυριακής σε ιδιωτική κλινική, με την γυναίκα -επίσης δικηγόρο στο επάγγελμα- να φέρει βαριά τραύματα. Ισχυρίστηκαν και οι δύο ότι έπεσε από τη σκάλα, ωστόσο ο γιατρός στα επείγοντα εξετάζοντάς την έκρινε ότι τα τραύματα δεν συνάδουν με πτώση και ότι έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι. Τότε την ρώτησε αν την χτύπησε ο άνδρας της, με εκείνη να φέρεται να γνέφει καταφατικά.

Ο γιατρός ενημέρωσε αμέσως την ΕΛΑΣ για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ως οφείλει σύμφωνα και με το νέο αυστηρότερο πλαίσιο του νόμου Φλωρίδη και παρότι το ζεύγος στην αστυνομία υποστήριξε και πάλι τα περί πεσίματος από τη σκάλα και η σύζυγος δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση, η διαδικασία κύλησε κανονικά και ο δικηγόρος συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Η σύζυγός του που σύμφωνα με την σοκαριστική κατάθεση του γιατρού έφερε βαρύτατα τραύματα, κατάγματα, εκχυμώσεις και αίματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, αποδέχθηκε εντωμεταξύ την πρόταση των αστυνομικών να της εγκαταστήσουν την εφαρμογή panic button στο κινητό της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις