Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυροβολισμοί Πειραιάς: Καρέ καρέ η σύλληψη του 23χρονου δράστη
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Πειραιάς: Καρέ καρέ η σύλληψη του 23χρονου δράστη

Πυροβολισμοί Πειραιάς: Η στιγμή της σύλληψης του 23χρονου δράστη, που άνοιξε πυρ μέσα σε σουπερμάρκετ στον Πειραιά. - Πώς τον έπιασαν και πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή (15/06) στον Πειραιά, όταν ένας 23χρονος Κούρδος άνοιξε πυρ μέσα σε σουπερμάρκετ. Από την ένοπλη επίθεση του 23χρονου, που σημειώθηκε εντός του καταστήματος επί της Ακτής Μουτσοπούλου, έπεσε νεκρός ένας άνδρας, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα. Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 23χρονου δράστη φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το MEGA. Στα πλάνα φαίνεται η στιγμή που ο 23χρονος εντοπίζεται από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τα ρούχα που φορούσε ο δράστης του αιματηρού περιστατικού.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί βλέπουν τον 23χρονο και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης κάνει όπισθεν στον κεντρικό δρόμο, σταματώντας τον συγκεκριμένο άνδρα για έλεγχο. Αρχικά, κάνουν σωματικό έλεγχο στον 23χρονο και στη συνέχεια, αφού διαπιστώνουν ότι οπλοφορεί, τον ακινητοποιούν και τον συλλαμβάνουν. Βλέπουμε, επίσης, τον αστυνομικό να αδειάζει το όπλο με το οποίο νωρίτερα ο δράστης είχε ανοίξει πυρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διέφυγε πεζός και προσπαθούσε να απομακρυνθεί προς άλλη περιοχή του Πειραιά, έως ότου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στο σημείο.

Τι ισχυρίζεται ο δράστης της επίθεσης

Σε «βεντέτα» απέδωσε τα κίνητρα της εκτέλεσης ο 23χρονος δράστης κατά την διάρκεια της ανάκρισής του στο Ανθρωποκτονιών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως τα θύματα είχαν σκοτώσει έναν συγγενή του στην Τουρκία και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τους εκδικηθεί. Αυτό μένει να διασταυρωθεί και από τις Αρχές της Τουρκίας αν ισχύει και έχει γίνει σχετικό αίτημα μέσω Interpol. Τα δύο θύματα διέμεναν σε μισθωμένη οικία Airbnb σε κοντινή απόσταση από το σουπερμάρκετ, στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά. Αυτό το γνώριζε ο Τούρκος μάρτυρας που προσήχθη και εξετάστηκε στην Ασφάλεια, ο οποίος είπε πως τους γνώριζε όπως και το σπίτι που διέμεναν.

Ο σοβαρά τραυματίας Κούρδος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο, είχε έρθει στην Ελλάδα μόλις τον τελευταίο μήνα, ενώ δεν είναι σε θέση να καταθέσει ώστε να λύσει τις απορίες των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών. Ο 42χρονος άντρας που έπεσε νεκρός μέσα στο κατάστημα που ήταν γεμάτο κόσμο και εργαζομένους, οπλοφορούσε και εκείνος, προσπάθησε να τραβήξει και εκείνος όπλο, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να το χρησιμοποιήσει. Εκείνος ήταν περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα. Το σπίτι ερευνήθηκε από την Ασφάλεια, αλλά δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο, όπως επίσης δεν βρέθηκαν τυχόν ναρκωτικά.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Η Ασφάλεια έχει στρέψει την προσοχή της και σε παλιότερα αιματηρά ξεκαθαρίσματα μεταξύ Κούρδων στην Αττική, τα οποία δεν είναι λίγα. Στην πλειονότητά τους αφορούν σε ξεκαθαρίσματα για διαφορές μεταξύ συμμοριών Κούρδων που διακινούν ναρκωτικά και μετανάστες, όπως σε παλιότερη περίπτωση ξανά στο Πασαλιμάνι, στην Πλατεία Βάθη, στην Ανάβυσσο κλπ. Η περίπτωση που φαίνεται να διαφέρει είναι της Λούτσας με ξεκαθάρισμα μεταξύ αντιπάλων εγκληματικών οργανώσεων της Τουρκίας και ήταν σαφώς πιο σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στην παρούσα φάση.

Βοηθητικά στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ, λόγω της εθνικότητας των εμπλεκομένων και των ιδιαιτεροτήτων που αυτή έχει, αλλά επί τους παρόντος δεν φαίνεται τυχόν διασύνδεσή τους με πολιτικές ή εξτρεμιστικές ομάδες της Τουρκίας και έτσι όλα οδηγούν στο ξεκαθάρισμα με κίνητρα που προέρχονται από ποινική και εγκληματική δραστηριότητα.

Το χρονικό του μακελειού στον Πειραιά

Ως εκ θαύματος, αθώοι άνθρωποι, πελάτες, εργαζόμενοι και διερχόμενοι δεν υπέστησαν τις συνέπειες της επιλογής του δράστη να εισβάλει ένοπλος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένα πολυσύχναστο σημείο και μέσα σε σουπερμάρκετ να αρχίσει να πυροβολεί. Αρχικά, οι δύο Κούρδοι εισήλθαν στο σουπερμάρκετ και στάθηκαν στο μανάβικο που ήταν στην είσοδο. Ο ομοεθνής τους δράστης ακολούθησε από πίσω, μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Ο ένας από τα θύματα τράβηξε και εκείνος όπλο αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει και σωριάστηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος που ήταν μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού της Αμέσου Δράσεως 800 μέτρα από το σημείο, όπου στη θέα των αστυνομικών άρχισε να τρέχει αλλά δεν έκανε χρήση του όπλου του εναντίον τους, μέχρι που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Έξω από το σουπερμάρκετ προσήχθη ένα ακόμη άτομο, Τούρκος κατά δήλωση του που ανέφερε στους αστυνομικούς πως γνώριζε και τους εμπλεκόμενους, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να καταθέσει ως μάρτυρας και αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις