Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπόθεση Λύτρα – Μαρινάκης: Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Λύτρα – Μαρινάκης: Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Μαρινάκης για Απόστολο Λύτρα: Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος

Την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος μετά την απολογία του, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάσει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι άλλη μία τραγική ιστορία γιατί πριν και πάνω απ΄ όλα πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα, το κάθε θύμα. Κάθε μέρα έχουμε κατά μέσο όρο 50 συλλήψεις για τέτοιες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό βέβαια έχει και μια άλλη ανάγνωση λειτουργούν οι αρχές, οι υπηρεσίες, τα θύματα μιλάνε. Ο στόχος είναι να μιλάνε όσο πιο νωρίς, να μην φτάνουν σε αυτό το σημείο», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, και η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία να ψηφίζει, δηλαδή, νόμους που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τη Δικαιοσύνη, αποδίδει. Εδώ, αναφέρομαι στο άρθρο 130 του νόμου 5090 του 2024, είναι ο νέος ποινικός κώδικας που ψηφίστηκε. Στο άρθρο αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις που δίνουν την υποχρέωση σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα, τέτοιων πράξεων, να μεταφέρουν με βάση την εξέταση αμελλητί με την εμπειρία τους, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε επίπτωση τον οποιοδήποτε κίνδυνου να διωχθούν», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Από εκεί και πέρα, υπάρχει η διάκριση των εξουσιών από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει, ούτε τα κόμματα, ούτε μπορούμε να σχολιάσουμε μια απόφαση. Η προφυλάκιση ή μη είναι μια απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την απόφαση. Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις