Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύτρας χειροπέδες: «Μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας»
ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας χειροπέδες: «Μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας»

Λύτρας χειροπέδες: «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο»

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τα τελευταία 24ωρα για την υπόθεση ξυλοδαρμού με θύτη τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα και θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η νέα εξέλιξη της υπόθεσης είναι πως ένα βίντεο που κυκλοφορεί, καταγράφει τον Απόστολο Λύτρα να μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα και να προσποιείται ότι φορά χειροπέδες. Σημειώνεται, ότι από τη στιγμή που οδηγήθηκε στον ανακριτή για κακούργημα, ήταν υποχρεωμένος να τις φορά.

Όμως, ο ποινικολόγος είχε τοποθετήσει το σακάκι του πάνω από τα χέρια του και φαινόταν να καλύπτει τις χειροπέδες από τις κάμερες. Όταν, όμως, εισήλθε στο κτίριο, άφησε τα χέρια του κάτω, με την κάμερα να καταγράφει την κίνηση αυτή, στην οποία φαίνεται καθαρά πως τα χέρια του δεν είναι δεμένα.

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε το βίντεο λέγοντας πως το πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε και είναι αρκετά μεγάλο φάουλ της αστυνομίας αυτό.

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις