Πυροβολισμοί Πειραιάς εξελίξεις: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος δράστης

ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Πειραιάς εξελίξεις: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος δράστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Πυροβολισμοί Πειραιάς εξελίξεις: Σε βάρος του νεαρού Κούρδου ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία

18.06.2024 | 16:27

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Πειραιά, κρίθηκε προφυλακιστέος ο 23χρονος Κούρδος που δολοφόνησε ομοεθνή του και τραυμάτισε έναν 42χρονο αλλοδαπό την περασμένη Παρασκευή (14/6) σε σούπερ μάρκετ στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Σε βάρος του νεαρού Κούρδου ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο την οποία τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια υποστήριξε ότι τέλεσε το έγκλημα για λόγους αντεκδίκησης και επανέλαβε όσα είχε πει στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ότι πυροβόλησε τους δύο άντρες για να εκδικηθεί για την δολοφονία του θείου του στην Τουρκία.

Το χρονικό του μακελειού

Ως εκ θαύματος, αθώοι άνθρωποι, πελάτες, εργαζόμενοι και διερχόμενοι δεν υπέστησαν τις συνέπειες της επιλογής του δράστη να εισβάλει ένοπλος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένα πολυσύχναστο σημείο και μέσα σε σουπερμάρκετ να αρχίσει να πυροβολεί. Αρχικά, οι δύο Κούρδοι εισήλθαν στο σουπερμάρκετ και στάθηκαν στο μανάβικο που ήταν στην είσοδο. Ο ομοεθνής τους δράστης ακολούθησε από πίσω, μπήκε στο κατάστημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Ο ένας από τα θύματα τράβηξε και εκείνος όπλο αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει και σωριάστηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος που ήταν μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού της Αμέσου Δράσεως 800 μέτρα από το σημείο, όπου στη θέα των αστυνομικών άρχισε να τρέχει αλλά δεν έκανε χρήση του όπλου του εναντίον τους, μέχρι που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Έξω από το σουπερμάρκετ προσήχθη ένα ακόμη άτομο, Τούρκος κατά δήλωση του που ανέφερε στους αστυνομικούς πως γνώριζε και τους εμπλεκόμενους, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να καταθέσει ως μάρτυρας και αφέθηκε ελεύθερος.

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης της επίθεσης

Σε «βεντέτα» απέδωσε τα κίνητρα της εκτέλεσης ο 23χρονος δράστης κατά την διάρκεια της ανάκρισής του στο Ανθρωποκτονιών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως τα θύματα είχαν σκοτώσει έναν συγγενή του στην Τουρκία και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τους εκδικηθεί. Αυτό μένει να διασταυρωθεί και από τις Αρχές της Τουρκίας αν ισχύει και έχει γίνει σχετικό αίτημα μέσω Interpol. Τα δύο θύματα διέμεναν σε μισθωμένη οικία Airbnb σε κοντινή απόσταση από το σουπερμάρκετ, στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά. Αυτό το γνώριζε ο Τούρκος μάρτυρας που προσήχθη και εξετάστηκε στην Ασφάλεια, ο οποίος είπε πως τους γνώριζε όπως και το σπίτι που διέμεναν.

Ο σοβαρά τραυματίας Κούρδος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο, είχε έρθει στην Ελλάδα μόλις τον τελευταίο μήνα, ενώ δεν είναι σε θέση να καταθέσει ώστε να λύσει τις απορίες των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών. Ο 42χρονος άντρας που έπεσε νεκρός μέσα στο κατάστημα που ήταν γεμάτο κόσμο και εργαζομένους, οπλοφορούσε και εκείνος, προσπάθησε να τραβήξει και εκείνος όπλο, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να το χρησιμοποιήσει. Εκείνος ήταν περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα. Το σπίτι ερευνήθηκε από την Ασφάλεια, αλλά δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο, όπως επίσης δεν βρέθηκαν τυχόν ναρκωτικά.

Exit mobile version