Στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία “γιατρού” που εξαπατούσε πολίτες

ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία “γιατρού” που εξαπατούσε πολίτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους

18.06.2024 | 10:44

Όχι μόνο τον συνέλαβαν, αλλά έδωσαν και τις φωτογραφίες του στη δημοσιότητα με εντολή του εισαγγελέα. Ο λόγος για 34χρονο Ουκρανό, ο οποίος παρουσιαζόμενος σαν γιατρός, εξαπατούσε ανύποπτους πολίτες στην Αχαΐα, πείθοντάς τους ότι υπήρχε άμεση ανάγκης επέμβασης σε συγγενείς τους λόγω τραυματισμού τους σε-ανύπαρκτα- τροχαία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος Ουκρανός, που με συνεργό μία γυναίκα, η οποία έπαιζε το ρόλο του μίμου, παριστάνοντας τις κόρες των τρομοκρατημένων,  υποψήφιων θυμάτων, όλα δείχνουν ότι έχει σοβαρή δράση στον συγκεκριμένο τομέα. Βρήκε τον…δάσκαλό του από μια ηλικιωμένη στην Πάτρα, από την οποία με τη γνωστή μεθοδολογία επιχείρησε να αρπάξει το αστρονομικό ποσό των 175.000 ευρώ! Πάντα με το γνωστό… παραμύθι ότι η κόρη της έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης λόγω σοβαρού τραυματισμού. Και για να μην αμφιβάλει, έβαζε την συνεργό-μίμο να κλαίει και να οδύρεται δίπλα στο τηλέφωνο και να εκλιπαρεί τη «μητέρα» της να παραδώσει τα χρήματα,  που ζητούσαν «οι γιατροί»,  γιατί, διαφορετικά, «κινδύνευε η ζωή της»!

Η γυναίκα, ωστόσο, κατάλαβε την απάτη, που εξυφαινόταν και με τη βοήθεια συγγενών της, ενημέρωσε την Αστυνομία. Συστήθηκε να δεχθεί, δήθεν, να παραδώσει το ποσό προκειμένου να συλληφθείς «ο γιατρός» επ’ αυτοφώρω. Πράγματι την ώρα που πήγε στο σπίτι και παρέλαβε σακούλα με το τρομερό ποσό βρέθηκε με χειροπέδες, καθώς αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών είχαν πάρει αθέατοι θέσεις και παρακολουθούσαν. Σε σωματικό έλεγχο, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Και ανέφερε ακόμη κατά τη σύλληψή του η Αστυνομία: «Από την προανάκριση, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με άγνωστους συνεργούς του από τον Μάιο του 2024, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με  δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων και την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος, με άμεσο κίνδυνο ζωής, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου να παρασχεθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα η κατάλληλη ιατρική βοήθεια». Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών του συλληφθέντα προκειμένου να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610695152 και 2610695140  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Exit mobile version