Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το φιστικοβούτυρο είναι κλασικός αγαπημένος συνδυασμός και το αποτέλεσμα πάντα κορυφαίο. Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης προτείνει, λοιπόν, μια συνταγή για έναν πανεύκολο κορμό με τρία υλικά, η οποία είναι vegan, έχει μόνο καλά φυτικά λιπαρά και είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν ένα διατροφικά προσεγμένο γλυκό. Η παρακάτω συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε κάτι γρήγορο, χωρίς να περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα, ενώ προτείνει μια εύκολη εναλλακτική στα μπισκότα -τις ρυζογκοφρέτες.
Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
150 γρ. φιστικοβούτυρο
5 ρυζογκοφρέτες
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με το χέρι τις ρυζογκοφρέτες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε τις ρυζογκοφρέτες κι ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί.
Ρολάρουμε για να δώσουμε σχήμα κορμού.
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
Αφαιρούμε το χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή: Bovary