Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ολαντρέου: Η σπόντα Παπανδρέου και το αμήχανο γέλιο Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολαντρέου: Η σπόντα Παπανδρέου και το αμήχανο γέλιο Τσίπρα

«Αν ήταν και ο Φρανσουά Ολάντ εδώ, θα μπορούσαμε να είχαμε και ένα πάνελ ‘Ολαντρέου’», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας

Μια φράση που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας υποτιμητικά για το πρόσωπό του το 2012, θυμήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου: Το περίφημο «Ολαντρέου». Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε χθες Δευτέρα ως ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου για την ειρήνη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνοντας τον λόγο και αναφερόμενος στη Γαλλία, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στη χώρα, χαιρετίζοντας τον συνασπισμό κεντρώων και αριστερών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς. «Το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ανάδυση του συντηρητισμού, νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία, θέλησε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και στο νέο του εγχείρημα, καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς γαλλικές εκλογές. Τότε είναι που θυμήθηκε και την περιβόητη φράση του Αλέξη Τσίπρα, που το 2012 είχε μιλήσει για «Ολαντρέου»: «Αν ήταν εδώ, θα μπορούσαμε να είχαμε κι ένα πάνελ ‘Ολαντρέου’», είπε γελώντας και κοιτώντας προς τον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν στην πρώτη σειρά και παρακολουθούσε τη συζήτηση. Τότε, ανοίγοντας το πλάνο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χαμογελά με αμηχανία και να σηκώνει τον αντίχειρά του κάνοντας το σήμα «όλα καλά», «εντάξει».

Πότε ειπώθηκε το «Ολαντρέου» από τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Παρίσι, το 2012, όπου μόλις είχε συναντήσει τον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει τον Φρανσουά Ολάντ, που πριν λίγο διάστημα είχε εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας: «Θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά. Διότι, εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας ‘’Ολαντρέου’’ και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις