Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: «Έχουμε πρόεδρο, όχι ιδιοκτήτη κόμματος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: «Έχουμε πρόεδρο, όχι ιδιοκτήτη κόμματος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: «Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ»

18.06.2024 | 15:30

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή και την απομάκρυνσή του από επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε μέσω του OPEN ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας πως «πρέπει να είναι σαφές στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχουμε ιδιοκτήτη αλλά πρόεδρο», ενώ ζήτησε εξηγήσεις για το ποιοι είναι οι πολιτικοί λόγοι για αυτή την απόφαση. Ο  Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ότι «ήμουν διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μέρα μετά το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας, η πρώτη κίνηση, σε 12 ώρες ήταν να φύγω. Μετά τις ευρωεκλογές, η δεύτερη κίνηση ήταν πάλι αυτή». Συνέχισε πως «μου διαμηνύθηκε πως ήταν πολιτικοί οι λόγοι. Την ώρα που μιλούσα με τον κ. Ζάεφ (περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ) ενημερώθηκα πως για πολιτικούς λόγους έγινε αυτό την προηγούμενη εβδομάδα. Ποιοι είναι οι πολιτικοί λόγοι; Πρέπει να απαντήσουν. Αυτή την εβδομάδα από ορισμένα στελέχη έχει ειπωθεί πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καλό και πως απαιτούνται κινήσεις στην κεντροαριστερά και ένα δημοψήφισμα.

Μετά από όλα αυτά μου διαμηνύθηκε πως για πολιτικούς λόγους και για όσα έχουν ειπωθεί την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει αυτή η απόφαση. Πρέπει να απαντήσουν άλλοι για αυτό». Αναφορικά με τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη που είπε πως δεν τον έδιωξε επειδή πρότεινε δημοψήφισμα, απάντησε «πως επιβεβαίωσε πως δική του απόφαση έγινε αυτό, αλλά για άλλους λόγους. Το δεύτερο που έχει επισημανθεί είναι πως έγινε για λόγους αξιοκρατίας και οργάνωσης. Δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος πως έγινε μια αξιολόγηση με όρους όταν 12 ώρες μετά το αποτέλεσμα αποφασίστηκε καταστατικά να φύγω από διευθυντής της ΚΟ». «Είναι πρωτοφανές για πολιτικό και δημοκρατικό κόμμα να μην υπάρχει ανοχή σε μια άποψη που συντίθεται και αποφασίζεται», σημείωσε. Επίσης, τόνισε πως διαφωνεί στο άνοιγμα του κ. Κασσελάκη με την κυρία Κωνσταντοπούλου, όπως διαφωνεί και όλος ο «προοδευτικός χώρος».

 

«Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος στη συνέχεια τόνισε πως: «Το μοναδικό που δεν μου έχει πει ποτέ κανένας είναι ότι δεν κάνω έργο. Έχω ένα χαρακτηριστικό να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι αναλαμβάνω. Δεν μου το έχει πει κανένας και όλο τον χρόνο ότι είναι θέμα παραγωγής έργου», επισήμανε. Για τις ευρωεκλογές σχολίασε πως «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα επιμείνουμε να το λέμε όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους. Ότι πέτυχες 17,8 και πήρες 14,9, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Όταν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έχει να συνέλθει πριν από το Συνέδριο, πριν από 4 μήνες, και πας σε εκλογές, σημαίνει πως δεν έγινε αυτό που έπρεπε εσωκομματικά σε ζητήματα δημοκρατίας. Όταν λες ότι πρέπει να αποφασίσει η βάση των μελών σε άνοιγμα στην κεντροαριστερά και να γίνει δημοψήφισμα και σε αυτό δεν υπάρχει καμία απάντηση, ενώ υπάρχουν ανοίγματα στην Κωνσταντοπούλου, σημαίνει πως αυτό πρέπει να το εννοείς και να το πράττεις». «Το να εμπλέκουμε τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ορθό.

Ο καθένας πρέπει να μιλήσει για τον εαυτό του και τον χώρο και τι πρέπει να πιστεύει», τόνισε, ενώ επισήμανε πως συμφωνεί με άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ: «Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να πάμε σε μια εκλογική συμπόρευση με στόχο ένα μεγάλο φορέα της κεντροαριστεράς, να υπάρχει εκλογή από τη βάση. Με το ΠΑΣΟΚ». Σημείωσε πως δεν είναι σωστό «το να μην αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα και όποιος λέει το αντίθετο να θέτουμε θέμα». «Τις θέσεις μου δεν τις διαπραγματεύομαι. Πρέπει να είναι σαφές στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχουμε ιδιοκτήτη αλλά πρόεδρο. Δεν έχουμε διοίκηση εταιρείας αλλά πολιτικό κόμμα. Αν αυτά δεν γίνουν κατανοητά υπάρχει ζήτημα την επόμενη ημέρα και όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν στα όργανα», συνέχισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. «Δεν θέτω θέμα ηγεσίας αλλά συλλογικής λειτουργίας του κόμματος. Ο ίδιος ο πρόεδρος βάζει τον εαυτό του στην κρίση για την περίπτωση εκλογικής νέου φορέα», κατέληξε.

 

Exit mobile version