Φωτιά Βάρης – Κορωπίου: Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βάρης – Κορωπίου: Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά - Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

19.06.2024 | 14:37

Εντολή εκκένωσης δύο περιοχών από το 112 για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τους κατοίκους από το Κίτσι να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα.

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», ανέφερε αρχικά το πρώτο 112 για εκκένωση και το επόμενο: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη». Αυτό ήταν το τρίτο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Πυροσβεστική μιλά για δύσκολη φωτιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της Ευελπίδων και της περιοχής Νταμάρια, στο 16ο χλμ. της Βάρης-Κορωπίου και φαίνεται ότι ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

Δήμαρχος Κωνσταντέλλος: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων. Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.. «Δυστυχώς η φωτιά έχει μπει σε σπίτια» δήλωσε ο δήμαρχος. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες από τη φωτιά στη Βάρη έφτασαν και στις εγκαταστάσεις κτήματος δεξιώσεων «Νεφέλες» στην περιοχή του Κορωπίου. Επίσης, σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες, εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  •  Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Δυσκολίες συναντούν επίσης οι οδηγοί στους εξής δρόμους:

  • Στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα στις εξόδους Πλακεντίας – Κηφισίας, στην έξοδο για Πειραιά και στην έξοδο για Λαμία
  • Στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο στην έξοδο για Λαμία και στην έξοδο για Καρέα στην Περιφερειακή Υμηττού.
  • Στην Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα
  • Στο κέντρο της Αθήνας
  • Στο λιμάνι του Πειραιά

Φωτιές έχουν ξεσπάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε και στη Λάρισα νωρίτερα, καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά στον Αετολόφο του δήμου Αγιάς. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:06 μ.μ. και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, 27 πυροσβέστες επιχειρούν στο μέτωπο. Στη Θεσσαλονίκη φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική περιοχή, πάνω από την Εγνατία οδό, στο ύψος του Προφήτη. Στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα, 22 πυροσβέστες ενώ από εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση που ξέσπασε στην περιοχή Δάρδιζα στην Ερμιόνη Αργολίδας. Μάλιστα, νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το «112» στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Δάρδιζα να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Υπάρχει ενεργό μέτωπο και στην Γαβριανή Αλμυρού Μαγνησίας.

Πυρκαγιές, επίσης, οριοθετήθηκαν σε Παραδείσι, Νάξο και Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Ετικέτες
Exit mobile version