Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπόθεση Λύτρα εξελίξεις: Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λύτρα εξελίξεις: Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου

Υπόθεση Λύτρα εξελίξεις: Σε βάρος του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του έχει υποβάλει μήνυση η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της η σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με την μήνυση η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης (18/06) φέρεται να πήγε στο σπίτι που μένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα με εκείνη να ενεργοποιεί το panic button.

Στα δικαστήρια βρίσκεται και ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός, προκειμένου να υποβάλει το αίτημα στην ανακρίτρια για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων σε βάρος του ποινικολόγου με προφυλάκιση καθώς η κυρία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση και κατά αυτού.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Πέτρος Πανταζής ο Λύτρας δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έχει την πρόθεση να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης. «Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα», είπε ο κ. Πανταζής. και πρόσθεσε: «Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά».

«Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα, Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν εχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση . Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Σοφίαw Πολυζωγοπούλου

Περιγράφοντας τι συνέβη στο σπίτι του ποινικολόγου, ο Θέμης Σοφός είπε: «Άνοιξε με τα κλειδιά η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα και μπήκε στον αύλειο χώρο. Δημιουργήθηκε ένταση». Εξήγησε ότι οι τα τρία άτομα έφτασαν στο σπίτι του θύματος με προτροπή του κ. Λύτρα και δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές του αστυνομικού που βρίσκεται στο σημείο για την προστασία της 37χρονης. Ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι χτυπημένη και κακοποιημένη βάναυσα «με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, οι κινήσεις του Απόστολου Λύτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την προφυλάκισή του, την οποία και θα ζητήσουν. O Θέμης Σοφός τόνισε επίσης ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε το δικαστήριo στον ποινικολόγο, καθώς όπως ανέφερε δημιουργήθηκε ένα γκρουπ επικοινωνίας στο Viber, στην οποία προστέθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου με αποτέλεσμα να λάβει μηνύματα και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες.

Τι συνέβη στην οικία του Απόστολου Λύτρα

«Χθες το βράδυ στις 23:30, η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μαζί με ένα από τα παιδιά του και τον δικηγόρο του, πήγαν στην αυλή του σπιτιού στα Γλυκά Νερά για να πάρουν τα πράγματα του Λύτρα. (σ.σ. Η νυν σύζυγος) πάτησε το panic button, είχε λιποθυμικό επεισόδιο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν κατέθεσε μήνυση στην πρώην σύζυγο για παράνομη βία, αυτοδικία, αλλά και στον δικηγόρο. Η αυτοδικία είναι ότι παίρνω τον νόμο στα χέρια μου, δηλαδή δεν έγιναν κάποιες διαδικασίες νόμιμα, προκειμένου να πάρουν τα πράγματα», δήλωσε αρχικά ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις