Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για τον Μουνιέ και από Αλ Αχλί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για τον Μουνιέ και από Αλ Αχλί

Ολυμπιακός: Η καριέρα του Στιβ Μουνιέ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Στιβ Μουνιέ είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό την περίοδο που αγωνιζόταν στη Μονπελιέ. Τότε, ο υψηλόσωμος σέντερ φορ είχε ξεχωρίσει, με συνέπεια να πάρει μεταγραφή στην Αγγλία για λογαριασμό της Χάντερσφιλντ αντί 13.000.000 ευρώ. Τώρα, πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει κρούση στον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπρεστ.

Ο διεθνής και αρχηγός με το Μπενίν, ποδοσφαιριστής ο οποίος διαθέτει γαλλικό διαβατήριο, έκανε καλή σεζόν με την Μπρεστ έχοντας 35 συμμετοχές, επτά γκολ και τρεις ασίστ. Ο 29χρονος επιθετικός βοήθησε σημαντικά την Μπρεστ προκειμένου να τερματίσει στην τρίτη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μονακό και μπροστά από τη Λιλ, τη Νις και τη Λιόν.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το εξωτερικό, η Μπρεστ έχει κάνει πρόταση στον Μουνιέ για την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο χρόνια, αλλά ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί τριετές και με υψηλές ετήσιες αποδοχές, που για την ώρα δεν φέρεται να καλύπτει η γαλλική ομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Γάλλους, οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Παράλληλα, ο Αφρικανός επιθετικός φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας, η οποία όμως δεν του έχει καταθέσει για την ώρα επίσημη προσφορά. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση.

Η καριέρα του

Ο ύψους 1.90μ. επιθετικός αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μονπελιέ και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2014 απέναντι στην Αζαξιό. Είχε συνολικά 41 αγώνες, 15 γκολ και τρεις ασίστ με την Μονπελιέ, ενώ τη σεζόν 2015-16 δόθηκε δανεικός στη Νιμ (33 παιχνίδια, 11 τέρματα, 5 ασίστ). Το καλοκαίρι του 2017, ο Αφρικανός σέντερ φορ πήρε μεταγραφή στην Χάντερσφιλντ στην οποία αγωνίστηκε τρεις σεζόν έχοντας 95 ματς, 19 γκολ και 6 ασίστ.

Ο Μουνιέ επέστρεψε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς η Μπρεστ τον απέκτησε από την Χάντερσφιλντ αντί 5.000.000 ευρώ και σε αυτές τις τέσσερις περιόδους είχε συνολικά 135 συμμετοχές, 33 τέρματα και 9 ασίστ. Επίσης, μετράει 45 αγώνες και 14 γκολ με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Η αξία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

Ο επιθετικός από το Μπενίν θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή λύση για την επίθεση του Ολυμπιακού, μαζί με τον Ελ Κααμπί, από τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί αναμένεται να αποχωρήσει (είναι κοντά στον ΑΠΟΕΛ), ο Ναβάρο επιστρέφει στην Πόρτο μετά τη λήξη του δανεισμού του και ο Γιόβετιτς κοιτάζει προς Ιταλία. Η τριάδα Ελ Κααμπί, Μουνιέ και Χαράλαμπος Κωστούλας θα ήταν εξαιρετική για τον Βάσκο τεχνικό.

Ο Μεντιλίμπαρ πιθανότατα θα έχει και άλλες λύσεις στο μυαλό του, όχι μόνο για την κορυφή της επίθεσης, αλλά και τις άλλες θέσεις στις οποίες θέλει να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός, δηλαδή των εξτρέμ, του αμυντικού χαφ και των πλάγιων μπακ. Ήδη, υπάρχουν αρκετές αναφορές στην Ισπανία και στη Γαλλία για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των “ερυθρόλευκων”, αφού εκεί δραστηριοποιούνται έντονα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις