Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σκωτία – Ελβετία: Μοιράστηκαν από έναν βαθμό οι δύο ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σκωτία – Ελβετία: Μοιράστηκαν από έναν βαθμό οι δύο ομάδες

Σκωτία - Ελβετία: Μένουν ακόμη ζωντανοί για ένα εισιτήριο στους 16

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (19/6) η Σκωτία αντιμετώπισε την Ελβετία για τον 1ο όμιλο του Euro 2024 με τις δύο ομάδες να μοιράζουν από έναν βαθμό με το αποτέλεσμα να βγαίνει 1-1. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για ένα ακόμη παιχνίδι για ένα εισιτήριο στους 16. Συγκεκριμένα, η Ελβετία θα αντιμετωπίσει την φαβορί Γερμανία στις 23/6 και η Σκωτία την ίδια μέρα την Ουγγαρία.

Ο αγώνας

Η Σκωτία μπήκε πιο δυνατά και χρειάστηκε μόλις 13 λεπτά, για να πάρει προβάδισμα. Οι Σκωτσέζοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ των Ελβετών, με τον Χέντερσον να διανύει το μισό γήπεδο. Ο ΜακΓκρέγκορ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στον ΜακΤόμινεϊ, εκείνος έκανε το σουτ, ο Σερ έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Ζόμερ και το 1-0 έγινε πραγματικότητα.

Οι Ελβετοί ανέβασαν τον ρυθμό τους, κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 26′ έφεραν την ισοφάριση, με υπέροχο τρόπο. Οι Σκωτσέζοι έκαναν λάθος στην άμυνα, ο Σακίρι πλάσαρε εκπληκτικά με τη μία εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δεξί “παραθυράκι” του Γκαν για το 1-1.

Η Ελβετία πλέον πατούσε καλύτερα. Στο 33′ απείλησε με τον Εντόι και τον Γκαν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 34′ πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Εντόι, που εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Γκαν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Ακάντζι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος.

Το 1-1 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 41′ η Σκωτία έδειξε την παρουσία της, με τον Άνταμς να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τον Ζόμερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην κλειστή του γωνία.

2ο ημίχρονο

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Σταδιακά, η Ελβετία γινόταν απειλητική. Στο 56′ ο Βάργκας δοκίμασε τον Γκαν, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Εντόι βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σκωτίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Σκωτία άγγιξε το δεύτερό της γκολ στο 67′.

Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή. Ο Χάνλεϊ πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια κανείς Σκωτσέζος δεν βρέθηκε για να μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα, με τους Ελβετούς να “καθαρίζουν” τη φάση.

Το παιχνίδι είχε σασπένς έως το τελευταίο λεπτό. Ο Εμπολό έφυγε απέναντι από τον Γκαν και πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος, απόφαση που επιβεβαίωσε και το VAR. Στο 90′ ο Αμντουνί ήταν ελάχιστα άστοχος με κεφαλιά του, ενώ στο φινάλε η Σκωτία απείλησε από κοντά με τον ΜακΓκρέγκορ. Το 1-1 δεν άλλαξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις