Φωτιές σήμερα 20/6 Ελλάδα: Οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές σήμερα 20/6 Ελλάδα: Οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Φωτιές σήμερα 20/6 Ελλάδα: Άλλη μια ημέρα στη μάχη με τις φλόγες - Οι περιοχές σε κίνδυνο

20.06.2024 | 13:27

Για άλλη μια ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς από το πρωί της Πέμπτης (20/06) έχουν εμφανιστεί ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά, νέο μήνυμα από το 112 πήραν οι κάτοικοι στην Αργολίδα, όπου η φωτιά έχει ξεσπάσει από χθες Τετάρτη (19/6). Οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Δάρδιζα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τη Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Ανάλογο μήνυμα είχε σταλεί από το 112 και χθες Τετάρτη (19/6). Οι πυροσβέστες που επιχειρούν βρίσκονται αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες φωτιάς με τους ανέμους που πνέουν να κάνουν το δύσκολο το έργο τους. Άλλο ένα περιστατικό έκανε την εμφάνισή του στην αποθήκη ξυλείας επί της Λ. Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Nεόκτιστα Ασπροπύργου. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο. Φωτιά και στο όρος Αιγάλεω πάνω από τη Νίκαια, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα καθώς και δύο ελικόπτερα. Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτολιβαδική έκταση πριν από λίγο ανάμεσα στην περιοχή Σιγούνι με Ντούνισα Καλαβρύτων. Δυνάμεις της Π.Υ. Καλαβρύτων και Πολιτική Προστασία σπεύδουν στο σημείο.

Φωτιά στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης – Σύλληψη για αγροτοδασική πυρκαγιά

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σπάρτη καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή Ποταμιά όπου καίγεται δασική έκταση. Στην κατάσβεση επιχειρούν 15 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Air Tracktor. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε σε χορτολιβαδική περιοχή, πάνω από την Εγνατία Οδό, ενώ δεν απειλήθηκαν σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Τα περιστατικά συμβαίνουν ενώ είναι σε συναγερμό η Πυροσβεστική και η Πολιτική προστασία καθώς υπάρχει πολύ αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι περιοχές αυτές σήμερα είναι η Αττική και τα Κύθηρα, η κεντρική και η νότια Εύβοια, περιοχές της Κορινθίας της Λακωνίας και της Βοιωτίας, αλλά και η Μυτιλήνη, η Χίος και τα Ψαρά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στο Δρυμώνα Μαγνησίας. Στην προαναφερόμενη θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

62 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 62 αγροτοδασικές φωτιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ετικέτες
Exit mobile version