Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κίνδυνος πυρκαγιάς Αττική 21/6: Σε “πορτοκαλί” συναγερμό οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς Αττική 21/6: Σε “πορτοκαλί” συναγερμό οι Αρχές

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή - Ποιες περιοχές είναι στο πορτοκαλί

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη Λέσβο τη Χίο και τα Ψαρά.

xartis21.6.jpg

Φωτιές τώρα σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία – 112 για την πυρκαγιά στην Αργολίδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς έχουν ξεσπάσει πολλές φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα υπάρχουν φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε: Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης, Σιγούνι Καλαβρύτων και Κομποτάδες Λαμίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική η πυρκαγιά στους Κομποτάδες Λαμίας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη. Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων. Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο.

Νωρίτερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Δάρδιζα στην Ερμιόνη Αργολίδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις