Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μενίδι φωτιά: Πυρκαγιά στον Κόκκινο Μύλο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι φωτιά: Πυρκαγιά στον Κόκκινο Μύλο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Μενίδι φωτιά: Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής για φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι φλόγες καίνε σε ρεματιά, στην οδό Κλεισούρας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις αναμένεται να αυξηθούν, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να μην απειληθούν άμεσα σπίτια. Λόγω της φωτιάς, διενεργούνται εκτροπές σε Λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας και στην οδό Ποσειδώνος, στην περιοχή του Μενιδίου.

Φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) και στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά καίει κοντά στην ταβέρνα «Θέα» και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Εξαιτίας της φωτιάς, διενεργείται εκτροπή στην Οδό Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Φωτιά και στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν 14:00 σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Λίμνη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα. Πριν από λίγο, ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη και τους καλούσε να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις