Απολύσεις ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: “Μικρονοϊκές και εκτός κοινωνίας”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολύσεις ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: “Μικρονοϊκές και εκτός κοινωνίας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιάννης Ραγκούσης: Εκδιώχθηκαν επειδή ο Κασσελάκης δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές τους απόψεις

20.06.2024 | 09:55

«Μικρονοϊκές και εκτός κοινωνίας» χαρακτήρισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στην απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα από κομβικές θέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου. Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ είπε επίσης ότι «όταν η κοινωνία φωνάζει το ενωθείτε, μικρονοϊκά εντελώς να εξελίσσονται τέτοιες καταστάσεις που δεν θα τις χαρακτήριζα απολύσεις, είναι έξω από την κοινωνία». «Εάν δεν υπήρχε το ζήτημα, το μέγα θέμα ότι εκδιώχθηκαν για τις πολιτικές τους απόψεις, προφανώς θα μπορούσε να γίνει επιλογή, αλλαγή συνεργατών. Εδώ όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Από τον Τεμπονέρα μέχρι και τον Τσίπρα εκδιώχθηκαν, επειδή ο Κασσελάκης δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές τους απόψεις. Είναι απολύτως πολιτικό το υπόβαθρο, τώρα μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, όλα τα άλλα είναι ψέματα», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης. «Οι συγκεκριμένες εκκαθαρίσεις έγιναν επειδή οι απόψεις των τριών εν ενεργεία πολιτικών στελεχών του κόμματος, έγιναν επειδή δεν συμφωνούσε ο κ. Κασσελάκης», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα, ορμώμενος από τις απολύσεις αυτές και τις «προσχηματικές» δηλώσεις περί οικονομίας, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι εφόσον πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει την εφαρμογή της διαύγειας και στα κόμματα, για να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και να την εφαρμόσει ο κ. Κασσελάκης και μέχρι τότε να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι είναι αυτοί δηλαδή, πόσα παίρνουν, πόσοι προσελήφθησαν επί προεδρίας του και πόσοι εργάζονται στα Ινστιτούτα». «Δεν νομίζω ότι μπορεί το 14,9% να μας πάει στη νίκη, δεν γίνεται να το γυρίσεις. Έχει παραδεχθεί ο ίδιος την ευθύνη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», σημείωσε.

«Να γίνει δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εκδηλωμένη τη βούληση της βάσης»

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του νέου φορέα είπε: «Είναι μια πολύ δύσκολη πορεία αλλά πρέπει να ξεκινήσει από ένα κρίσιμο βήμα. Να γίνει πρώτα ένα δημοψήφισμα στη βάση που να λέει αν τα μέλη και οι ψηφορόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο», και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα είναι μεγάλης σημασίας γιατί δεν μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι προς την Ιθάκη, για μια καινούρια κατάσταση στον προοδευτικό χώρο, χωρίς να έχεις την βούληση εκδηλωμένη της βάσης για κάτι τέτοιο».

 

Exit mobile version