Έδιναν το παρόν στην Αστυνομία κι έτρεχαν στις αποβάθρες να ληστέψουν

ΕΛΛΑΔΑ

Έδιναν το παρόν στην Αστυνομία κι έτρεχαν στις αποβάθρες να ληστέψουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Είκοσι συλλήψεις!

21.06.2024 | 12:49

Πήγαιναν στα Αστυνομικά Τμήματα να δώσουν το παρόν, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων, που τους βάρυναν για διάφορα αδικήματα και αμέσως έτρεχαν να στηθούν στις αποβάθρες του ΗΣΑΠ. Από εκεί και πέρα ανύποπτοι επιβάτες, που επιβιβάζονταν η αποβιβάζονταν από τους συρμούς σε κεντρικούς σταθμούς του ηλεκτρικού, βίωναν απίστευτες στιγμές.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανά δύο τα μέλη 20μελούς συμμορίας από Αλγερινούς, Αιγύπτιους και Παλαιστίνιους, με βάση προαποφασισμένες κινήσεις, πλησίαζαν και αστραπιαία ο ένας τραβούσε από το λαιμό την αλυσίδα του η άρπαζε την τσάντα και τα λάπτοπ. Πετούσε τα «λάφυρα» στον συνεργό του, που στεκόταν δίπλα και παρακολουθούσε και τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίζονταν. Ενώ τα άλλα δίδυμα της συμμορίας επαναλάμβαναν ανάλογες σκηνές φόβου για άλλους επιβάτες, σε άλλες αποβάθρες του ΗΣΑΠ, οι δράστες παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε δύο κλεπταποδόχους. Στη συνέχεια και όταν η… ομάδα κρούσης συναντιόταν το βράδυ, μοίραζαν τα χρήματα μεταξύ τους και προγραμμάτιζαν τις επόμενες ενέδρες στις αποβάθρες. Πέρα από την εγκληματική φύση, από τα στοιχεία του ρεπορτάζ εντυπωσιάζει ο βαθμός θρασύτητας των συλληφθέντων.

Από τη μία, τραβούσαν φωτογραφίες με χρυσές αλυσίδες και άλλα χρυσαφικά στα χέρια και φωτογραφίζονταν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν επίδειξη, από την άλλη έφθασαν σε ακραία συμπεριφορά ακόμη κι όταν βρέθηκαν μέσα στην Ασφάλεια Αθηνών. Ένας από τους είκοσι συλληφθέντες ξεσήκωσε τους άλλους κρατούμενους-συνεργούς του και επετέθησαν στους αστυνομικούς(!) χτυπώντας τους με μπουνιές σε διάφορα σημεία έως τη στιγμή που η δύναμη της Ασφάλειας τους ακινητοποίησε και πρόσθεσε στη δικογραφία και την κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων.

Για την αποδόμησή της πολυπρόσωπης και…πολυεθνικής συμμορίας, πραγματοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 20 μέλη της, καθώς και 13 άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ 3 μέλη, είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Αναφέρει η Αστυνομία:

«Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες, τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους. Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε 2 άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη».

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός, 3 ρολόγια smartwatch, 4 λάπτοπ, εξωτερικός σκληρός δίσκος, 33 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι, 3 αυτοσχέδιες λάμες και 2 σουγιάδες, 24 ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, 350 ευρώ, πλήθος τσαντών, 9 ζεύγη γυαλιών ηλίου και 2 τραπεζικές κάρτες.

Η θρασύτητα των κακοποιών δεν έμεινε ασχολίαστη από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι αναφέρουν:

«Αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ αυτών». Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 41 περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024, μεταξύ των οποίων και η αφαίρεση με βίαιο τράβηγμα χρυσής αλυσίδας από λουόμενη, πρωινές ώρες της 4/6/2024 στην Α΄ πλαζ Αλίμου Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version