Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές Ελλάδα τώρα: Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Ελλάδα τώρα: Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Φωτιές Ελλάδα τώρα: Έκλεισε η Πατρών - Πύργου

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς από το πρωί έχουν ξεσπάσει 45 πυρκαγιές, οι πιο δύσκολες εκ των οποίων αυτή τη στιγμή είναι στην Αργολίδα και στην Αχαΐα. Στη Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο Κρανίδι Αργολίδας, στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Λόγω των πυρκαγιών έχει κλείσει η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών. Σε εξέλιξη είναι και φωτιές σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κεφαλονιάς.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυρότατοι ανά την επικράτεια, ενώ επικρατούν υψηλότατες θερμοκρασίες. Σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες προστέθηκε η βλάβη στο 112, το οποίο έπεσε επί δίωρο, ωστόσο λίγο μετά τις 18:30 επανήλθε.

Έχασε τη ζωή του 55χρονος

Τη ζωή του έχασε 55χρονος στη Μυρτιά Ηλείας, ο οποίος πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τον δήμαρχο Πύργου, ο 55χρονος άνδρας από το χωριό Μυρτιά, του οποίου είχε ζητηθεί η εκκένωση, πήγε να βοηθήσει στην επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο διπλανό χωριό Αλποχώρι. Ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής δήλωσε στον Alpha ότι ο 55χρονος, που ήταν κτηνοτρόφος, έχασε τη ζωή του κοντά στη φωτιά, λόγω «αναρρόφησης τροφής». Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει και η ΕΛΑΣ. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά, τελικά, κατέληξε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις