Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυζωγοπούλου διαζύγιο: Οι επόμενες νομικές κινήσεις της δικηγόρου
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυζωγοπούλου διαζύγιο: Οι επόμενες νομικές κινήσεις της δικηγόρου

Πολυζωγοπούλου διαζύγιο: Η διαδικασία από εδώ και πέρα αναμένεται να κινηθεί γρήγορα - Η πρώην σύζυγος του δικηγόρου τον επισκέφθηκε στη φυλακή

Έτοιμη να προχωρήσει στις επόμενες νομικές κινήσεις της είναι η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου, που έγινε το πρόσωπο των ημερών, μετά την επίθεσή της από τον σύζυγο και συνάδελφό της, Απόστολο Λύτρα. Η κυρία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με σχετικές πηγές προχωρά σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου και παράλληλα καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης της. Η διαδικασία από εδώ και πέρα αναμένεται να κινηθεί γρήγορα και στα δύο επίπεδα, με δεδομένο ότι ο Απόστολος Λύτρας προφυλακίστηκε με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ενώ έχει ομολογήσει ότι τη χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, μέσα στο αυτοκίνητό τους και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους, από βραδινή έξοδο.

Η ρήξη ανάμεσά τους είναι οριστική και πλέον τα επόμενα κεφάλαια θα γραφτούν στις δικαστικές αίθουσες. Ο κ. Λύτρας αντιμετωπίζει και πειθαρχικό έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν επί υποθέσεων που είχε εμπλοκή ως δικηγόρος. Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον Απόστολο Λύτρα έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Οι δηλώσεις Λύτρα για τις οποίες ελέγχθηκε

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού. Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών. Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος». Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε κάνει σχετικές δηλώσεις, οι οποίες κίνησαν την σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία.

Επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού από την πρώην σύζυγό του και τη μεγαλύτερη κόρη του

Οι πρώτες εικόνες από το επισκεπτήριο που δέχθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τον προφυλακισμένο για την κακοποίηση της νυν συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλουπου υποβάλλει αίτηση διαζυγίου,  επισκέφτηκαν η πρώην σύζυγός του όπως και η μεγαλύτερη κόρη του.  Υπενθυμίζεται ότι ο ποινικολόγος μεταφέρθηκε στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών και «εγκαταστάθηκε» σε κελί στο οποίο υπάρχουν ακόμη δύο κρατούμενοι, ο ένας για υπόθεση ναρκωτικών και ο άλλος για απάτες. Ήδη πέρασε το πρώτο του βράδυ ως φυλακισμένος ενώ, από εδώ και πέρα, θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να δέχεται επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του και να έχει επικοινωνία με τον δικηγόρο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις