Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

14

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κρέμα ματιών χρήση: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο
PLUS

Κρέμα ματιών χρήση: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Κρέμα ματιών χρήση: Απαραίτητη!

Ο τρόπος που βάζουμε κρέμα ματιών είναι σημαντικός για την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος στο δέρμα μας. Συγκεκριμένα, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο. Αν σκεφτούμε μόνο πόσες συσπάσεις κάνουν τα μάτια μας μέσα στη διάρκεια μιας μέρας, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι το δέρμα εκεί χρειάζεται αρκετή φροντίδα. Ο χρόνος εφαρμογής κρέμας ματιών είναι επίσης σημαντικός, καθώς και η συνέπεια που δείχνουμε στην περιποίηση όλου του προσώπου ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Θέλεις να μάθεις πώς και πότε να βάζεις κρέμα ματιών, σύμφωνα με τους ειδικούς; Ας δούμε παρακάτω πώς γίνεται η εφαρμογή, κάθε πότε και με ποια κριτήρια θα επιλέξεις την καλύτερη κρέμα ματιών για τις δικές σου ανάγκες. Έτσι, θα ξέρεις και ποια κρέμα να επιλέξεις για να ανανεώσεις το βλέμμα σου, αλλά και πώς ακριβώς να εφαρμόσεις την κρέμα σου ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Πώς εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών;

Όπως είπαμε, το δέρμα περιμετρικά του ματιού είναι ευαίσθητο. Για να εφαρμόσουμε κρέμα ματιών, επιλέγουμε να τοποθετήσουμε δύο κουκίδες προϊόντος στους παράμεσους, διότι είναι τα δάχτυλα εκείνα που ασκούν τη λιγότερη πίεση. Αυτό είναι σημαντικό καθώς δεν θέλουμε να πιέσουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς κάνουμε την εφαρμογή της κρέμας μας. Εφαρμόζουμε την κρέμα για μάτια αρχικά στο κάτω βλέφαρο, περίπου στο ύψος που βρίσκεται το κόκκαλο και ταμποναριστά ανεβαίνουμε προς «το πόδι της χήνας», δηλαδή την έξω γωνία του ματιού μας. Επίσης εφαρμόζουμε κρέμα για μάτια και στο επάνω βλέφαρο, κάτω ακριβώς από το φρύδι μας. Κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα από το δέρμα, ενεργοποιούμε τη λέμφο που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας, ώστε να βοηθήσουμε την περιοχή αυτή να ανανεωθεί και να αναγεννηθεί.

Πότε βάζουμε κρέμα για τα μάτια;

Κανονικά, η εφαρμογή κρέμας ματιών είναι καλό να γίνεται δύο φορές τη μέρα, δηλαδή πρωί και βράδυ.Αν όμως τα πρωινά φοράς make up, μπορείς να εφαρμόσεις κρέμα ματιών μόνο το βράδυ. Το σημαντικό είναι να έχεις συνέπεια και να φροντίζεις το δέρμα γύρω από τα μάτια σου κάθε βράδυ, έχοντας μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς χωρίς παραλείψεις. Αν δεν χρησιμοποιείς make up καθημερινά, μπορείς να βάζεις κρέμα για τα μάτια και το πρωί, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει, με τα κατάλληλα προϊόντα, να μειώσεις το πρήξιμο στα μάτια – τις λεγόμενες σακούλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις