Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές τώρα Ελλάδα: Κινητοποίηση σε Εύβοια και Πρέβεζα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Ελλάδα: Κινητοποίηση σε Εύβοια και Πρέβεζα

Φωτιά σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας -Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια. «Η φωτιά είναι μεγάλη, και η δασική έκταση και έχω ζητήσει την συνδρομή εναέριων δυνάμεων καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή», είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες και 16 οχήματα, 2 ομάδες ποζοπόρων ενώ από αέρος, επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Εύβοια:

Πρέβεζα: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση, πλησίον της ΒΙΠΕ -Σε επιφυλακή δύο αεροσκάφη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα του Σαββάτου λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Πρέβεζα, πλησίον της ΒΙΠΕ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν πέντε υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μία ομάδα της Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου για τον συντονισμό των προσπαθειών.

Επιπλέον, για την ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης και την επίβλεψη της κατάστασης, απογειώθηκαν δύο αεροσκάφη PZL, τα οποία αναλαμβάνουν επιτήρηση και είναι έτοιμα να προβούν σε στοχευμένες βολές νερού εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Δύο νέες εστίες στους Ασκητές Ροδόπης και σε Σπάρτη – Ήχησε το 112

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου 22/06 σε Ροδόπη και Σπάρτη.  Η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ασκητές του Δήμου Μαρώνειας Ροδόπης, ξεκίνησε στις 16.40 το απόγευμα. Για την φωτιά και την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείται από 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Για τη φωτιά εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ασκητές #Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον Κλαδά της Σπάρτης, επιχειρούν 16 πυροσβέστες, με 6 οχήματα. Έχει δοθεί εντολή για συνδρομή Πετζετέλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις