Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η 27η Γιορτή Κερασιού στις Αμυγδαλιές Γρεβενών
ΕΛΛΑΔΑ

Η 27η Γιορτή Κερασιού στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

Η πρώτη «Γιορτή Κερασιού» έγινε το 1989 με εμπνευστή τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου «Κουτσόταχος» Κων/νο Στεργιόπουλο.

Τριάντα χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και στον τόπο συμπληρώνει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών. Μία από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στις 22 Ιουνίου είναι η 27η Γιορτή Κερασιού. Η πρώτη «Γιορτή Κερασιού» έγινε το 1989 με εμπνευστή τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου «Κουτσόταχος» Κων/νο Στεργιόπουλο.

Τον Οκτώβριο 1994 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών “Αμυγδαλιά”. Ο Σύλλογος ασχολείται με την αναβίωση των εθίμων ενώ διατηρεί τέσσερα χορευτικά τμήματα. Διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου (θεατρικές, χορευτικές, μουσικές, μορφωτικές, ιστορικές κλπ). και πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου (δενδροφυτεύσεις, καθαριότητα, παιδική χαρά, αγορά παραδοσιακών στολών, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, μουσικό τμήμα, δωρεάν διανομή βιβλίων στους νέους, δανειστική βιβλιοθήκη κλπ).

Η μεγαλύτερη εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογός σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών είναι η «Γιορτή Κερασιού» που διαρκεί τρεις μέρες και γίνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση, του είδους της, της Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις κλπ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις