Μάνη παραλίες: Αυτά είναι τα «μυστικά διαμαντάκια» του νησιού

ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη παραλίες: Αυτά είναι τα «μυστικά διαμαντάκια» του νησιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Μάνη παραλίες: Πέτρινες ακρογιαλιές, με κρυστάλλινα νερά και άγρια ομορφιά

22.06.2024 | 13:36

Η Μάνη διαθέτει μερικές από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες για βουτιές και μια πανέμορφη πρωτεύουσα που χτυπάει η πέτρινη καρδιά της. Το βίντεο του UpStories, μας περιηγεί στα πέτρινα καλντερίμια της Αρεόπολης και μας παρουσιάζει τις τρεις άγνωστες μυστικές τοποθεσίες της Μάνης στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τις πιο αξέχαστες βουτιές της ζωής σας.

Η μία από αυτές τις παραλίες είναι η Πέτρινη Πισίνα σε απόσταση περίπου 30χλμ από την Αρεόπολη. Το μέγεθος της επιτρέπει να βρίσκονται στα τιρκουάζ νερά της δύο με τρία άτομα. Μάλιστα, γύρω της στα βράχια και στις φυσικές αλυκές που δημιουργούνται μπορεί κανείς να μαζέψει και γνήσιο αλάτι.

Βράχοι 12 μέτρων και κρυστάλλινα νερά

Η δεύτερη είναι το Καταφύγι, μία πέτρινη πλαζ με άγρια ομορφιά, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος, στον δήμο Δυτικής Μάνης. Στο σημείο υπάρχει και ένας βράχος 12 μέτρων, κατάλληλος για βουτιές. Τρίτη επιλογή είναι ο Φονεάς, μία ακρογιαλιά που βρίσκεται κοντά στην Καρδαμύλη με κρυστάλλινα νερά. Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών αποκαλούν το Φαράγγι του Φονέα «Νούπαντη», γιατί εκεί γίνονταν στα παλιά χρόνια τα συναπαντήματα και τα κανονίσματα των συνοικεσίων.

Exit mobile version