Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικό έργα 2024: Πώς από ερημωμένο αεροδρόμιο, θα γίνει η πρώτη «πράσινη» πόλη της Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό έργα 2024: Πώς από ερημωμένο αεροδρόμιο, θα γίνει η πρώτη «πράσινη» πόλη της Ελλάδας

Ελληνικό έργα 2024: Αξίας 8 δισ. ευρώ

Ένα έργο που ήδη μετρά 10 χρόνια εργασιών, το άλλοτε αεροδρόμιο του Ελληνικού βρίσκεται καθ’ οδόν για να μεταμορφωθεί στην πρώτη «έξυπνη» περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το Business Insider σε σχετικό αφιέρωμα, το έργο με προϋπολογισμό ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα λειτουργεί ως ένας αγοραστικός «παράδεισος», που θα στεγάσει και τον πρώτο πραγματικό ουρανοξύστη της χώρας. Οι αρμόδιοι του έργου είπαν στο μέσο ότι στοχεύουν σε μία πόλη που συνδυάζει τη θέα της ακτογραμμής με την τεχνολογική και οικολογική υποδομή. Εκτιμούν ότι η πρώτη φάση του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο τουρίστες και θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από αεροδρόμιο σε πρότυπη πόλη

Φυσικά, η έξυπνη πόλη του Ελληνικού φέρει το όνομα του εγκαταλελειμμένου αερολιμένα, αλλά η αίγλη της δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις εποχές του. Η έναρξη των οικοδομικών εργασιών είχε αρχικά δρομολογηθεί για το 2008, αλλά ανεστάλη λόγω του καταστροφικού αντίκτυπου της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Τελικά, ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020, πλαισιώνοντας το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, όπως το χαρακτηρίζουν οι προγραμματιστές του.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τον εμβληματικό ουρανοξύστη Riviera Tower, με 180 διαμερίσματα σε 50 ορόφους, την εμπορική συνοικία Riviera Galleria, υπερσύγχρονο μητροπολιτικό πάρκο, καθώς και πολυτελή οικιστικά συγκροτήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις