Νέο κρούσμα εκβιασμού και “προστασίας” στον κόσμο των ανηλίκων

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κρούσμα εκβιασμού και “προστασίας” στον κόσμο των ανηλίκων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

15χρονος έστειλε 15χρονο στο νοσοκομείο

23.06.2024 | 09:32

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα κρούσματα απειλών και εκβιασμών για παροχή χρημάτων και «προστασίας» από ξυλοδαρμούς, με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά. Μετά την αποκάλυψη του εφιάλτη, που ζούσε επί έναν μήνα ένας 14χρονος μαθητής σε Γυμνάσιο των Ιωαννίνων υπό τις συνεχείς απειλές και εκβιασμούς να καταβάλει χρήματα σε τέσσερις ανήλικους Ρομά, νέο κρούσμα έρχεται στο φως.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά συνέβη σε περιοχή της Αιγιαλείας, όπου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος  Ασφάλειας, ένας 15χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και εκβίαση (!). Επιπλέον, πληροφορεί η Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανήλικου για την παραμέληση της εποπτείας του. Στη συνέχεια η Αστυνομία παραθέτει τα στοιχεία του εφιάλτη, που βίωσε το 15χρονο παιδί: «Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετέβη στο Τμήμα  Ασφάλειας Αιγιαλείας, ο πατέρας ενός 15χρονου και κατήγγειλε, ότι πριν από ένα βράδυ,  σε παραλία της Αιγιάλειας, ο κατηγορούμενος ανήλικος επιτέθηκε στον 15χρονο γιό του και του προκάλεσε σωματικές βλάβες, γρονθοκοπώντας τον πρόσωπο και στο σώμα.

Ο ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών (!). Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, τους τελευταίους δυο μήνες ο κατηγορούμενος ανήλικος, με την χρήση απειλών σωματικής βίας, εξανάγκασε τον 15χρονο να του παραδίδει χρήματα»…. Ο συλληφθείς  παραπέμφθηκε  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση  διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Σε ρεπορτάζ της 5ης Ιουνίου, το Alphafreepress, παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ για το δράμα, που ζούσε υπό συνεχή τρόμο με υπεύθυνους τέσσερις ανήλικους Ρομά,  οι οποίοι απειλούσαν την  αρτιμέλεια και την ίδια  τη ζωή του παιδιού. «Τις απειλές εκτόξευαν», έγραφε το ρεπορτάζ  «για να εισπράττουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους!), τέσσερις μαθητές Ρομά της Α Γυμνασίου, ηλικίας οι δύο 15, ο τρίτος 14 και ο τέταρτος 13 χρόνων.

«Τέλος στο φρικτό μπούλινγκ που υφίστατο το παιδί και αναγκαζόταν να δίνει ολόκληρο το χαρτζιλίκι για «προστασία» στη συμμορία των τεσσάρων Ρομά μαθητών, έδωσαν οι γονείς του θύματος. Πληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον μαθητή τι συνέβαινε πραγματικά στο σχολείο, καθώς τον πίεσαν να τους πει, αφού έβλεπαν ότι κάτι σοβαρό τον απασχολούσε. Η Αστυνομία από τη στιγμή που πήρε την καταγγελία ξεκίνησε την προανάκριση, η οποία κατέληξε στη σύλληψη των τεσσάρων Ρομά μαθητών με βαριές κατηγορίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και εκβίαση. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν οι μητέρες τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πώς περιγράφει η Αστυνομία το μαρτύριο που υφίστατο ο 14χρονος μαθητής: «Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, οι κατηγορούμενοι σε καθημερινή σχεδόν βάση εξανάγκαζαν συμμαθητή τους με απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, να τους παραδίδει χρηματικά ποσά, τα οποία συνολικά ανέρχονται στο ύψος των 400 ευρώ. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
45χρονη βρέθηκε νεκρή σε παραλία του Ρεθύμνου - Δίπλα της βρισκόταν μεθυσμένος ο σύντροφός της 23.06.2024 | 09:32
Τουρίστες διέσωσαν αδέσποτο γατάκι - Μια ιστορία που συγκινεί 23.06.2024 | 09:32
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 23.06.2024 | 09:32
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 23.06.2024 | 09:32
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 23.06.2024 | 09:32
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 23.06.2024 | 09:32
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 23.06.2024 | 09:32
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 23.06.2024 | 09:32
Exit mobile version