Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ: Η πρόταση της Ένωσης στον Στρακόσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Η πρόταση της Ένωσης στον Στρακόσα

ΑΕΚ: Μετά το Euro, ο Στρακόσα θέλει κι άλλες ομάδες στο τραπέζι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Επιθυμητή δίχως άλλο ήταν η εξέλιξη για την ΑΕΚ, όσον αφορά στην παρουσία της Εθνικής Αλβανίας στο Euro. Ο αποκλεισμός της θα δρομολογήσει τις τελικές εξελίξεις στην υπόθεση του τερματοφύλακα, Στρακόσα, που η Ένωση έχει αναγάγει σε προτεραιότητα.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ένωση προτού μεταβεί στα γήπεδα της Γερμανίας για την εκεί παρουσία της Εθνικής Αλβανίας.

Οι δύο πλευρές είχαν εξαιρετική επαφή η οποία “πάγωσε” λόγω των συγκεκριμένων αγώνων και από σήμερα θα αναθερμανθεί προκειμένου η ΑΕΚ να λάβει την απάντηση του Στρακόσα στην πρόταση που του έχει καταθέσει. Εφόσον αυτή είναι θετική, τότε αμέσως θα προχωρήσει στο παρασύνθημα εκκινώντας τις συζητήσεις με την αγγλική ομάδα, Μπρέντφορντ για την αγορά του.

Ο Στρακόσα θέλει να εμφανιστούν και άλλες ομάδες στο τραπέζι

Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο 28χρονος γκολκίπερ τα πήγε καλά στο Euro, άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που ήθελε να περιμένει προτού απαντήσει στην Ένωση. Ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια διοργάνωση που παρακολουθείται από όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, μήπως και προκύψει για εκείνον πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα.

Ωστόσο που έχει εμφανίσει η ΑΕΚ στο τραπέζι, είναι το οικονομικό σκέλος της πρότασής της. Του προσφέρει ένα συμβόλαιο που δεν έχει παρουσιαστεί σε εκείνον από καμία άλλη ομάδα, με αποδοχές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ ετησίως! Ξέρει και ο ίδιος ότι αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα εμφανιστούν από άλλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα κινήτρου. Μια αγορά που γνωρίζει πολλά καλά τον Στρακόσα λόγω της παρουσίας του στη Λάτσιο. Ωστόσο ακόμα κι αν προκύψει κάτι από εκεί, θα είναι από ομάδα μικρομεσαία που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να του προσφέρει τα χρήματα που η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να του δώσει. Ούτε ασφαλώς είναι βέβαιο ότι θα του εξασφαλίζεται θέση βασικού.

Αν ωστόσο ο ίδιος προτιμά ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, τότε δεν αποκλείεται να δελεαστεί από μια τέτοια προοπτική. Πάντως, το συμβόλαιο που η ΑΕΚ του προσφέρει και μάλιστα σε ορίζοντα τετραετίας με τόσο υψηλές εξασφαλισμένες αποδοχές, πολύ δύσκολα θα το βρει στην αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις