Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γαλλία – Πολωνία: Αμφίβολος ο Εμπαπέ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία – Πολωνία: Αμφίβολος ο Εμπαπέ

Γαλλία - Πολωνία: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (25/6, 19:00 ώρα Ελλάδος) η Γαλλία ως γηπεδούχα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Euro 2024. Η Πολωνία με κανέναν πόντο βρίσκεται στην τελευταία θέση αλλά και με νίκη απόψε και με την Αυστρία να χάσει απόψε κόντρα στην Ολλανδία με μαθηματικούς υπολογισμούς δεν περνά ούτε στην 3η θέση. Από την άλλη, η Γαλλία, ισοβαθμεί με την Ολλανδία στην βαθμολογία με την Ολλανδία να έχει περισσότερα τέρματα όποτε βρίσκεται στην 2η θέση η ομάδα του Εμπαπέ.

Τα δεδομένά των ομάδων

Σύμφωνα με το ρόστερ και με τους παίκτες που θα ρίξει στο χορτάρι ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, ο Εμπαπέ δεν αγωνίστηκε ούτε με τους Ολλανδούς. Προπονείται με την ειδική προστατευτική μάσκα, λόγω του τραυματισμού στη μύτη, αλλά θα είναι υπερβολή να ρισκαριστεί η συμμετοχή του ενόψει των νοκ άουτ. Έπαιξε σε προπονητικό φιλικό που έδωσαν οι Γάλλοι, αλλά εδώ είναι αμφίβολος. Οι Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τσουαμενί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα μικροτραυματισμών πριν τη 2η αγωνιστική, έπαιξαν κανονικά και, φυσικά, είναι ξανά διαθέσιμοι. Ερίζει για βασικός ο Κομάν.

Αντίθετα, οι Πολωνοί, σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, ο Λεβαντόφσκι  ήταν έτοιμος για βασικός απέναντι στην Αυστρία, ωστόσο μπήκε ως αλλαγή (στο 60′ αντί του Πιότεκ). Παρά το γεγονός ότι το ματς είναι αδιάφορο βαθμολογικά αναμένεται να αρχίσει. Λόγω ενοχλήσεων δεν αγωνίστηκε ο Σάλαμον τη 2η αγωνιστική και δίνεται ξανά αμφίβολος για την ίδια αιτία. Αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο ματς του πολύπειρου Σέζνι με την Εθνική, μάλιστα ο Πρόμπιερζ δήλωσε πως θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Εκτός ο Ρόμαντσουκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις