Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κροατία – Ιταλία: Στους 16 η “Σκουάντρα Ατζούρα”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κροατία – Ιταλία: Στους 16 η “Σκουάντρα Ατζούρα”

Κροατία - Ιταλία: Στην ισοπαλία έμειναν οι δύο ομάδες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (24/6) η Κροατία ως γηπεδούχα, αντιμετώπισε την Ιταλία για την 3η αγωνιστική του 2ο ομίλου. Η Ιταλία είναι αυτή που πέρασε στην επόμενη φάση των “16” του Euro 2024 μαζί με την Ισπανία, με την Κροατία να μένει στην 3η θέση.

Ο αγώνας

Η Κροατία παρόλο που είχε το πάνω χέρι και έβαλε δύσκολα στην Ιταλία, με μια νίκη της Κροατίας περνούσε στους 16. Αναλυτικά, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με ρυθμό, με φάσεις, ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι, εναλλαγή συναισθημάτων και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Κροάτες απείλησαν από νωρίς στο 5ο λεπτό με τον Σούττσιτς να πιάνει ένα τρομερό σουτ με το αριστερό από τα δεξιά, με την μπάλα να πηγαίνει στο απέναντι γάμα, αλλά ο Ντοναρούμα ήταν εκεί διώχνοντας σε κόρνερ.

Η απάντηση της Ιταλίας ήρθε στο 27′ της αναμέτρησης όταν σε σέντρα του Μπαρέλα από τα δεξιά ο Μπαστόνι πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Λιβάκοβιτς εντυπωσιακά να σταμτάει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Ωστόσο στο 36′ ο Πελεγκρίνι βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή, γύρισε, πλάσαρε αλλά και πάλι ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για κάθε προπονητή καθώς ο Ντάλιτς έριξε στο ματς τον Μπούντιμιρ αντί του Πάσαλιτς με τον Κράμαριτς να πηγαίνεια αριστερά και ο Σπαλέτι έβαλε τον Φρατέζι αντί του Πελεγκρίνι.

Το 1-0

Στο 52′ από πλασέ του Κράμαριτς βρήκε στο χέρι του Φρατέζι, με την Κροατία κερδίζει πέναλτι μέσω VAR με τον Μόντριτς στο 53:40” να εκτελεί, αλλά ο Ντοναρούμα με επέμβαση στην αριστερή του γωνία να λέει όχι και να κρατάει το μηδέν. Στο 54:30” όμως ο Μόντριτς από μοιραίος έγινε ήρωας για την ομάδα του καθώς σε σέντρα από τα δεξιά ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή με τον Ντοναρούμα να διώχνει και τον Μόντριτς να παίρνει το ριμπάουντ και με νέο σουτ να κάνει το 1-0 για τους Κροάτες.

Ο προπονητής της Ιταλίας, Σπαλέτι, προχώρησε σε αλλαγές καθώς έριξε στο ματς ότι είχε από επιθετικούς με τους Σκαμάκα, Κιέζα, Τζακάνι να περνάνε στο παιχνίδι και τους Ιταλούς να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να φτάσουν στην εστία του Λιβάκοβιτς.

το 1-1 στα τελευταία λεπτά

Εν τέλει το γκολ που έδωσε την πρόκριση στους Ιταλούς ήρθε στο 90’+8 όταν ο Καλαφιόρι έδωσε μια επίθεση των Ιταλών με τάκλιν, πήρε μέτρα στο γήπεδο, άνοιξε αριστερά στον Τζακάνι και αυτός με ωραίο πλασέ στο απέναντι γάμα διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έδωσε την δεύτερη θέση-πρόκριση στους Ιταλούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις