Φωτιά Εύβοια τώρα: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια τώρα: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Φωτιά Εύβοια τώρα: Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ξεσπάσει στην περιοχή Παξιμάδα του δήμου Καρύστου - Ενεργά μέτωπα σε Ηράκλειο και Μαρκόπουλο

25.06.2024 | 15:13

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην Εύβοια. Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ξεσπάσει στην περιοχή Παξιμάδα του δήμου Καρύστου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων, 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στη θέση Καρτερός. Συγκεκριμένα, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε μικρό λόφο πλησίον του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες της περιοχής.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά και στον Μαρκόπουλο

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση μαίνεται και στην περιοχή του Μαρκόπουλου, χωρίς ωστόσο να απειλούνται σπίτια. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 46 πυροσβέστες με 10 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Από αέρος γίνονται ρίψεις από δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Μυρρινούντος από το ύψος της οδού Παναγίας Μερέντας έως το ύψος της οδού Στησαγόρα.

Ετικέτες
Exit mobile version