Νέες επιχειρήσεις αφοπλισμού από ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες επιχειρήσεις αφοπλισμού από ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Με όπλα 24χρονος και 18χρονος

25.06.2024 | 12:40

«Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ». Κάτι τέτοιο «επιτρέπεται» μόνο στους στίχους του δημοφιλούς τραγουδιού. Από εκεί και πέρα, στις περιπτώσεις της παράνομης οπλοφορίας ακολουθούν επιχειρήσεις αφοπλισμού και παραπομπές ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, αλλά και έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους βαθύτερους λόγους της κατοχής όπλων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για μία ακόμη φορά ανακοινώθηκαν παρόμοιες επιχειρήσεις, που έλαβαν χώρα, στη διάρκεια ελέγχων ατόμων, που κρίθηκαν ύποπτα, από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος(Ο.Π.Κ.Ε) και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ξημερώματα, στο Καματερό, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής,  συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ,  ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τον 24χρονο που επέβαινε  σε μοτοσυκλέτα και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πιστόλι και επτά σφαίρες.  Οδηγήθηκε ο κάτοχος του όπλου  στο Τμήμα Ασφαλείας Καματερού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά της υπόθεσης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

18χρονος στο Κρυονέρι

Επιπλέον, συνεχίζει η Αστυνομία,  συνελήφθη βραδινές ώρες,  στο Κρυονέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 18χρονος ημεδαπός για παράβαση κι αυτός της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, επισημαίνεται στην ενημέρωση,  στο πλαίσιο περιπολίας τους, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 18χρονος και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Εντός του οχήματος και συγκεκριμένα στο κάθισμα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη. Ήταν συνέχεια παρόμοιων ελέγχων, που βγάζουν… κρυμμένα όπλα, καθώς η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ιδιαίτερα, τον τελευταίο καιρό έχει προχωρήσει στο πλαίσιο των περιπολιών σε παρόμοιες επιχειρήσεις αφοπλισμού.

Στις αρχές του Ιουνίου το Alphafreepress ανέδειξε ρεπορτάζ με παρόμοιες επιχειρήσεις, που δείχνουν και το πόσο εκτεταμένη είναι η οπλοκατοχή. Τρία άτομα τότε  είχαν βρεθεί  με χειροπέδες άτομα, καθώς είχαν εντοπιστεί  να οπλοφορούν η να κρύβουν τα όπλα μέσα σε οχήματα, σε Γλυφάδα και  Νέα Πέραμο.

Εγραφε το ρεπορτάζ: «Μέρα μεσημέρι,  στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης αστυνόμευσης, συνελήφθησαν  51χρονος ημεδαπός και 56χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, προέβησαν σε έλεγχο οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι. Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, στη θήκη πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού πιστόλι με γεμιστήρα και 15 φυσίγγια και ενδιάμεσα από τα εμπρόσθια καθίσματα και κάτω από το κάθισμα του οδηγού βρέθηκαν επιπλέον δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Περίστροφο στη Νέα Πέραμο

Στην περιοχή της Νέας Περάμου, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κι αυτός  για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 45χρονο επιβαίνοντα σε όχημα και τον κάλεσαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, σε τσαντάκι, περίστροφο και 2 φυσίγγια».

Το ρεπορτάζ κατέληγε με την υπενθύμιση ότι και στις 17 Απριλίου του ίδιου χρόνου,  οι αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας, στο πλαίσιο των περιπολιών τους, είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις σε τρεις διαφορετικές περιοχές-΄Αγιο Παντελεήμονα, Μενίδι και Καμίνια- και πάλι για παράνομη οπλοφορία.

Στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, οι αστυνομικοί έκριναν ύποπτο  27χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας με-5 φυσίγγια. Στην περιοχή των Αχαρνών, είχε συλληφθεί   37χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στη θέα τον αστυνομικών που τον κάλεσαν σε έλεγχο,  απέρριψε πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 3 φυσίγγια. Στην περιοχή των Καμινίων, συνελήφθη, τότε, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ένας ημεδαπός. Στο πλαίσιο της περιπολίας τους  οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ έκριναν ύποπτο τον 53χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι, γεμιστήρας, μαχαίρι, κατσαβίδι και κουκούλα τύπου full face.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
45χρονη βρέθηκε νεκρή σε παραλία του Ρεθύμνου - Δίπλα της βρισκόταν μεθυσμένος ο σύντροφός της 25.06.2024 | 12:40
Τουρίστες διέσωσαν αδέσποτο γατάκι - Μια ιστορία που συγκινεί 25.06.2024 | 12:40
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 25.06.2024 | 12:40
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 25.06.2024 | 12:40
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 25.06.2024 | 12:40
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 25.06.2024 | 12:40
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 25.06.2024 | 12:40
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 25.06.2024 | 12:40
Exit mobile version