Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απόφαση Μπελέρη: Παραμένει στη φυλακή ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση Μπελέρη: Παραμένει στη φυλακή ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής

Απόφαση Μπελέρη: Η ποινή του δικαστηρίου

Μέχρι τον Οκτώβριο παραμένει στη φυλακή ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρη, μετά την απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Αλβανία, που εκδίκασε την υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό στα Τίρανα. Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 24 μηνών. Ως εκ τούτου, ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα μεταβεί τον Ιούλιο στο Στρασβούργο, προκειμένου να ορκιστεί. Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό για ενεργητική δωροδοκία. Εάν η εφετειακή απόφαση μείωνε την ποινή του σε 20 μήνες ή λιγότερο, τότε θα τον άφηναν άμεσα ελεύθερο.

Στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας της ΝΔ, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ που παραμένει για 13 μήνες στις αλβανικές φυλακές, εξασφάλισε σχετική άδεια από τις αλβανικές αρχές και ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την επικείμενη εκδίκαση της έφεσης του, κατά την οποία θα κριθεί, όπως είπε «αν θα αποφυλακιστεί άμεσα ή αν θα χρειαστεί να περιμένει λίγους μήνες ακόμα».

Τι είχε αναφέρει

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ακόμα ότι ανυπομονεί να δει τους συναδέλφους του από κοντά, προκειμένου να συνεργαστούν για το καλό της χώρας, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητες αυτής της Ευρωομάδας και του ενισχυμένου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο ΕΛΚ, η Επικεφαλής της Ευρωομάδας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, είχε αναγνώσει δήλωση πρόθεσης ψήφου του κ. Μπελέρη, με την οποία υποστήριζε ως Πρόεδρο του ΕΛΚ τον Μάνφρεντ Βέμπερ και ως Αντιπρόεδρο του, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις