Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

31

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές τώρα Ελλάδα 26/6: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Ελλάδα 26/6: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιές τώρα Ελλάδα 26/6: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, Μεγάλη Σπηλιά Λακωνίας και Τζαβερδέλλα Ασπροπύργου - Ήχησε το 112

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε τρεις περιοχές, και συγκεκριμένα στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, στη Μεγάλη Σπηλιά Λακωνίας και στη Τζαβερδέλλα Ασπροπύργου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 10:30 και στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 13 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Για τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Αναζωπυρώθηκε τμήμα της φωτιάς στην περιοχή των Ακουμιών στο Ρέθυμνο με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για την κατάσβεσή της, την ίδια ώρα που εκδηλώθηκε φωτιά και στα Πευκάκια και συγκεκριμένα εντός του φαραγγιού στον Ευλιγιά κοντά στον οικισμό Τρία Μοναστήρια, φωτιά που τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οριοθετήθηκε η κατάσταση σε Αφνίδες και Νέα Αρτάκη

Άμεσα υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) στις Αφίδνες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε δασική έκταση με κατεύθυνση προς Δροσοπηγή, χωρίς ωστόσο να απειληθούν κατοικίες. Στο σημείο έχουν έσπευσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Μεγάλη ήταν η κινητοποιήση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά που εκδηλώθηκε και στην Εύβοια, συγκεκριμένα στην περιοχή Νέα Αρτάκη η οποία λίγο πριν τις 17:00 (25/6) οριοθετήθηκε. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η κατάσταση δεν ήταν νωρίτερα εύκολη.

Η φωτιά καίει κοντά σε κατοικίες, ενώ στο μήνυμα 112 που εστάλη προς τους κατοίκους ζητείται από τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή Ακτη, Βολέρι, οικισμό Ζέφυρος να απομακρυνθούν προς Νέα Αρτάκι. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 61 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις