Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας πυρκαγιές: «Υποσχέθηκα μάχη και αγώνα, τίποτα άλλο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας πυρκαγιές: «Υποσχέθηκα μάχη και αγώνα, τίποτα άλλο»

Κικίλιας πυρκαγιές: Όσα είπε ο Υπουργός

«Υποσχέθηκα μάχη και αγώνα, τίποτα άλλο» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Μιλώντας για την κλιματική κρίση ανέφερε πως «δεν είναι ένα επιχείρημα πολιτικό ή επικοινωνιακό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την κλιματική κρίση, είναι δραματικές οι συνέπειές της, μόνο αρνητικές, και θα αυξάνονται τους επόμενους μήνες και χρόνια». Αναφερόμενος στο νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε πως «οι πυροσβέστες σχεδίασαν έναν άλλον τρόπο προσβολής στις δασικές πυρκαγιές ο οποίος είναι πιο γρήγορος με τα εναέρια και τα επίγεια και πιο αποτελεσματικός όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα». Ο υπουργός προσέθεσε ότι «οι εθελοντές, οι δασάρχες ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία, όλοι ως μια γροθιά κάνουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με το Canadair στη Ναύπακτο υπογράμμισε πως «το σημαντικό είναι ότι είναι καλά οι πιλότοι μας», σημειώνοντας ότι «οι πιλότοι μας, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί σε μάχιμες μονάδες, αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι πάνε το πρωί στη δουλειά τους, ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς και δεν είναι σίγουρο ότι θα γυρίσουν το βράδυ» και συμπληρώνοντας: «Αυτό απαιτεί προσωπικότητα, ψυχισμό και πατριωτισμό. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους», επεσήμανε. Όσον αφορά τις συνθήκες της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου ο κ. Κικίλιας, σημείωσε: «Βιώνουμε αλλά και περιμένουμε την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ. Οι συνθήκες αυτές που αντιμετωπίζουμε από τις αρχές Μαΐου μέχρι τώρα τον Ιούνιο προσομοιάζουν μάλλον σε Ιούλιο ή Αύγουστο καιρικά, κλιματολογικά.»

«Είναι τεράστια επιτυχία»

Σχετικά με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για την επιτήρηση της Αττικής ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν στην Αττική 25 drones που πετάνε 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από τον Υμηττό, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τα Βίλια και όλες τις ημιαστικές, ημιδασικές περιοχές. Για το ζήτημα των ακαθάριστων οικοπέδων τόνισε πως «η υποχρέωση των δήμων και των δημάρχων να ελέγχουν τους δημότες τους αν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους είναι πολλών χρόνων» και υπογράμμισε ότι μέχρι χθες το βράδυ 298.000 πολίτες είχαν δηλώσει στην πλατφόρμα στην οποία επιπλέον υπάρχουν και 2.485 καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα, οι οποίες διερευνώνται. «Άρα είναι τεράστια επιτυχία», σημείωσε. Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είναι πολύ υγιές να συζητάμε μεταξύ μας, να προτείνονται πράγματα, και να αφουγκράζεται και να ακούει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξής μας τους βουλευτές, γιατί οι βουλευτές δίνουν μεγάλη μάχη σε όλη την Ελλάδα.

Μόνο καλό, θετικό βλέπω σε αυτό» είπε και επισήμανε ότι με δυο πολέμους στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό και τεράστιες πιέσεις στην καθημερινότητα, ο μέσος Έλληνας, η μέση ελληνική οικογένεια και η λαϊκή τάξη πιέζονται οικονομικά, ενώ και άλλα ζητήματα, όπως αυτό της ασφάλειας, αλλά και θέματα προσανατολισμού της παράταξης είναι σωστό να συζητούνται. «Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το κάνει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή αν θα έπρεπε να το κάνει, να συγκαλέσει ή όχι και αν θα πρέπει να μιλήσουν οι βουλευτές. Πολύ καλά κάνει ο πρωθυπουργός και συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα και πολύ σωστό είναι οι συνάδελφοι και εγώ να μπορούμε να τοποθετηθούμε σε θέματα ιδεολογίας, σε θέματα πολιτικά, στο τι μας κόστισε στις ευρωεκλογές, στο τι πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει, πώς πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η παράταξή μας. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, μια παράταξη ανοιχτή, μια παράταξη η οποία προσπαθεί να δυναμώνει, άντεξε μέσα στα μνημόνια, άντεξε μέσα στην κρίση. Βλέπετε τι γίνεται στα υπόλοιπα κόμματα, είναι υπό διάλυση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις