Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσεχία – Τουρκία: Στους 16 η ομάδα του Μοντέλα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσεχία – Τουρκία: Στους 16 η ομάδα του Μοντέλα

Τσεχία - Τουρκία: Ο Τοσούν κλείδωσε την πρόκριση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (26/6) η Τσεχία αντιμετώπισε ως γηπεδούχα την Τουρκία για τον 6ο όμιλο του Euro 2024, με την Τουρκία να νικά και να βγαίνει 2η θεσή στην βαθμολογία με αποτέλεσμα να παίρνει το εισιτήριο για τη φάση των 16. Οι παίκτες του Μοντέλα επικράτησαν με σκορ 2-1 της Τσεχίας, η οποία πάλεψε έως το φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και έτσι έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Το ματς

Οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό, ο Πρόβοντ εξαπέλυσε βολίδα, με τον τερματοφύλακα της Τουρκίας να διώχνει εντυπωσιακά. Το ματς είχε λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά κυρίως την Τουρκία, η οποία είχε την πρωτοβουλία, να κάνει τελικές από μακριά.

Στο 20ο λεπτό, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους Τσέχους, με τον Μπαράκ να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Όζτσαν. Οι Τούρκοι άργησαν να δείξουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Στο 25′ ο Ακαϊντίν πήρε μία άστοχη κεφαλιά, με τον Στάνεκ να μην απειλείται.

Το ματς συνέχιζε να μην έχει μεγάλες ευκαιρίες. Μάλιστα, η Τσεχία στο 45′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιουράσεκ να βρίσκεται απέναντι από τον Γκιουνόκ στα αριστερά της περιοχής, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει. Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Οι Τούρκοι πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο για ένα γκολ. Στο 46′ η Τουρκία απείλησε με τον Γιλμάζ, άλλα ήταν εκεί ο Στάνεκ να διώχνει με δυσκολία. Η ομάδα του Μοντέλα πίεσε, είχε μέσα σε ένα λεπτό τρεις τελικές και τελικά στο 51ο λεπτό κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσαλχάνογλου πήρε την μπάλα αριστερά της περιοχής και ευστόχησε για το 1-0. Μάλιστα, τραυματίστηκε πάνω στη φάση ο τερματοφύλακας της Τσεχίας και αντικαταστάθηκε.

Η Τσεχία κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο 66′. Ο Τσορί εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο τερματοφύλακα της Τουρκίας δεν μπλόκαρε, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, παρά τη μάχη του, όμως ο Σούτσεκ που έγινε κάτοχός της, σούταρε για το 1-1. Υπήρξε έλεγχος στο VAR, αλλά η αρχική απόφαση δεν άλλαξε.

Το ματς πήρε “φωτιά”. Έπεφταν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πολλές κίτρινες κάρτες, όμως η Τσεχία πίεζε την Τουρκία, ώστε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Ωστόσο, αυτό δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, η Τουρκία ήταν εκείνη που βρήκε κενούς χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους 16.

Οι Τούρκοι έτρεξαν στην αντεπίθεση, ο Κοκτσού έδωσε στον Τοσούν, ο οποίος από τα αριστερά της περιοχής, ζύγισε το σουτ του και εκτέλεσε για το 2-1 στο 90+4′, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις