Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

31

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Canadair Nαύπακτος: Βρέθηκε το τμήμα που έφυγε από το αεροσκάφος
ΕΛΛΑΔΑ

Canadair Nαύπακτος: Βρέθηκε το τμήμα που έφυγε από το αεροσκάφος

Canadair Nαύπακτος: Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος είχε κατέβει αρκετά χαμηλά για να απελευθερώσει νερό, όταν η άκρη του φτερού του βρήκε σε κλαδί δέντρου

Το κομμάτι που «έχασε» το Canadair κατά τον επικίνδυνο ελιγμό του, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά της Τρίτης (25/06) στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, εντόπισαν σήμερα άνδρες της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου και εθελοντές μαζί με τον διοικητή Θανο Χριστοβασίλη, έπειτα από τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος είχε κατέβει αρκετά χαμηλά για να απελευθερώσει νερό, όταν η άκρη του φτερού του βρήκε σε κλαδί δέντρου.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι’ αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι.

Φωτιά στη Βοιωτία σήμερα

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σήμερα (27/06) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσιος Βοιωτίας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς έσπευσαν και επιχειρούν για την κατάσβεση 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, εστάλη 112 στους κατοίκους στους γειτονικούς Τσουκαλάδες, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν τα τμήματα πολιτικής προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας και του δήμου Λεβαδέων καθώς και τα μέλη της ΕΕΕΔ Λιβαδειάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις